Ulei de catina pentru par si piele, afla cum sa il folosesti in mod corect. Uleiul de catina este extrem de benefic pentru par si piele. Contine nu mai putin de 190 de nutrienti si fitonutrienti, printre care vitamina C, intr-o cantitate extrem de generoasa.
Mai contine minerale, fibre, proteine si antioxidanti naturali, vitamina A si E, dar si acizi grasi, de tipul omega 3, 6, 7 si 9. Uleiul de catina contine cupru, fier, seleniu si mangan. Toti acesti compusi fac din acest produs un aliat pentru mentinerea frumusetii si sanatatii parului.
Ulei de catina pentru par si piele. Cum sa folosesti aceste remedii naturale
Trebuie sa stii ca daca tratezi parul cu ulei de catina, atunci acesta va fi mai sanatos si mai stralucitor. Un astfel de tratament, aplicat cu regularitate, sustine regenerarea parului si hraneste firele de par.
Daca te gandesti sa aplici o masca pe baza de ulei de catina, ai nevoie de 2 linguri de ulei de catina, tot atatea de ulei de masline, un ou si o lingura de smantana. Pentru a obtine aceasta masca trebuie sa amesteci uleiurile cu oul si apoi sa adaugi smantana.
Aplica masca pe toata lungimea parului, de la radacina catre varfuri si las-o sa actioneze timp de o ora. La finalul acestui interval de timp, spala parul cu sampon. Poti aplica aceasta masca o singura data pe saptamana.
Daca iti doresti o masca pe baza de ulei de catina care sa amelioreze caderea parului, trebuie sa stii ca acest ingredient stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului si prin aceasta sustine sanatatea foliculilor de par. Pentru a prepara o astfel de masca ai nevoie de o lingura de ulei de catina, una de ulei de brusture si o lingurita de coniac.
Cele doua uleiuri se incalzesc pana la 60 de grade Celsius si apoi se combina cu alcoolul. Masca se aplica la radacina parului, se acopera cu o casca de dus si se lasa sa actioneze peste noapte. Este important sa aplici acest tratament de mai multe ori pana se observa primele efecte.
Pe de alta parte, daca iti doresti o masca pentru cresterea parului, atunci ai nevoie de 30 de ml de ulei de catina, un galbenus de ou si 10 grame de mustar. Ingredientele se amesteca bine, cu un blender pentru a se omogeniza. Masca se aplica pe radacinile ude, se lasa sa actioneze aproximativ 10 minute si se indeparteaza cu un sampon cat mai bland, mai natural.
Daca te confrunti cu problema unui par uscat, degradat, atunci uleiul de catina este solutia perfecta pentru rehidratarea acestuia. Ai nevoie de 5 ml de ulei de catina, 10 ml de ulei de masline si 20 de grame de branza de vaci. Amesteca foarte bine cele treu ingrediente si aplica masca pe toata lungimea firului de par, acopera apoi cu un prosop sau o casca de dus si las-o sa actioneze cel mult o ora. La final, clateste cu apa calda.
Uleiul de catina vine cu o serie de beneficii si pentru piele. Primul dintre acestea este ca stimuleaza procesul de regenerare a pielii si astfel grabeste vindecarea ranilor. Se intampla asta in cazul ranilor superficiale, dar si a celor care se vindeca mai greu si responsabil pentru grabirea procesului de vindecare este acidul Omega-7.
In plus, uleiul de catina hidrateaza pielea si impiedica pierderea apei din organism. Trebuie sa iti mai spun ca prin acizii de tip Omega-3, 6 si 9, uleiul de catina imbunatateste structura, aspectul si tonusul pielii. Acesti acizi, care sunt destul de concentrati in uleiul de catina patrund cu usurinta in structurile pielii si ii ofera ingrijirea de care aceasta are nevoie.
Tot uleiul de catina are efect antirid si amelioreaza ridurile deja aparute. In plus, prin vitaminele A si E, uleiul de catina reda aspectul tineresc al pielii si o ajuta sa se regenereze mai ales dupa eventuale tratamente cosmetice.
Citeste si: Cum sa folosesti catina: proprietati, beneficii, utilizare, contraindicatii
Trebuie sa mai stii ca uleiul de catina poate fi utilizat la plaja pentru a te proteja de radiatiile UV.
Totodata, acest produs te ajuta sa vindeci arsurile, inclusiv pe cele solare. Am mai spus si cu alte ocazii, remediile naturale sunt adjuvante in vindecarea arsurilor superficiale si care se produc pe suprafata corporala mai mica. Pentru arsurile profunde si/sau care afecteaza o suprafata mai mare din corp este necesara prezentarea la medic.
Poti folosi uleiul de catina pentru a ameliora acneea. Se intampla asta prin mecanismul de reglare a metabolismului pielii de care este responsabil acidul linoleic. Acesta stimuleaza functia glandelor sebacee, deblocheaza porii si limiteaza aparitia inesteticelor puncte negre.