Cum sa opresti putrezirea lemnului. Ce solutii sa aplici!
Cum sa opresti putrezirea lemnului. Ce solutii sa aplici!

Cum sa opresti putrezirea lemnului. Ce solutii sa aplici!


Cum sa opresti putrezirea lemnului. Afla ce solutii poti sa aplici pentru a opri deteriorarea lemnului si ce cauzeaza acest lucru. Invata cum sa protejezi constructiile de lemn si ce trebuie sa faci in aceste cazuri.

Cum sa opresti putrezirea lemnului. Ce solutii sa aplici! – Cuprins:

Cum sa opresti putrezirea lemnului

Cum sa opresti putrezirea lemnului
Cum sa opresti putrezirea lemnului

De indata ce construiesti o structura de lemn, fie ca este vorba de o casa, de un hambar sau de un cotet pentru gaini, aceasta devine o „victima” a ploilor, razelor ultraviolete si a umezelii. Aici intervine putrezirea lemnului.

Pe masura ce timpul trece, problemele se agraveaza, asa ca nu ar fi rau sa stii cum poti stopa acest proces. Chiar daca nu observi la timp, apa se poate infiltra si poate afecta in timp structura de lemn. Tocmai de aceea este indicat sa faci inspectii in mod regulat, pentru a te asigura ca lucrurile nu se inrautatesc.

Daca fibrele de lemn au fost deja afectate si procesul de putrezire a inceput, va fi destul de greu sa opresti acest proces. Chiar daca o sa vopsesti lemnul sau o sa il acoperi cu lac, problema nu va fi rezolvata. Exista totusi doua solutii, asa ca vom vorbi despre acestea in randurile ce urmeaza.

Prima solutie pe care ti-o recomandam in tratarea lemnului putrezit este acidul boric. Aceasta solutie va neutraliza insectele, acarienii, ciupercile, sporii de mucegai sau paianjenii. Nu este un produs scump si te va ajuta sa stopezi putrezirea lemnului.

Lemn putrezit
Lemn putrezit

Acodul boric se gaseste sub forma de pulbere, tablete, granule, gel sau in stare lichida. Totusi, iti recomandam sa folosesti o masca de protectie, ochelari de protectie si manusi atunci cand folosesti aceasta substanta. Cu toate acestea, poti folosi acidul boric pentru a trata putrezirea lemnului.

Inhalarea vaporilor sau a pulberii poate provoca anumite probleme, tocmai de aceea este bine sa te protejezi atunci cand utilizezi acest produs.

Acidul boric va fi absorbit de partea umeda a lemnului, ceea ce inseamna ca va ajunge in toti porii si va opri procesul de putrezire. Partea buna este ca acidul va ramane in lemn chiar daca acesta se va usca si va fi activat de indata ce umezeala va aparea din nou.

Citeste si: Cum sa cureti petele de mucegai de pe o geanta de piele

Este bine sa stii ca acidul boric este solubil in apa, asa ca daca apa de ploaie va ajunge din nou in acest loc va trebui sa repeti procesul. Iti recomandam sa folosesti niste solutii care absorb si asta, pentru a evita anumite probleme care pot aparea ulterior. Asadar, rezolva toate problemele atunci cand apare putrezirea lemnului.

A doua solutie despre care vom vorbi este etilenglicolul. Aceasta substanta este folosita la fabricarea fibrelor de poliester si in industria textila, dar si in fabricarea antigelului fiind componentul principal din majoritatea lichidelor de racire folosite in industria auto.

Aceasta substanta reprezinta unul dintre cele mai bune tratamente pentru eliminarea sporilor sau altor organisme care ataca lemnul. De asemenea, substanta este indicata pentru a scapa de termite sau alte insecte daunatoare.