Cum sa cureti plasele pentru tantari, in mod corect, pentru a te asigura ca nu le strici si ca le vei mai folosi si in anii ce urmeaza. Nu uita ca acestea se pot rupe destul de repede, asa ca va fi nevoie sa ai grija atunci cand faci aceasta operatiune.
Cum sa cureti plasele pentru tantari
Cum sa cureti plasele de tantari. Plasele de tantari sunt extrem de folositoare pe timpul verii, asa ca este necesar sa stii cum sa le cureti si sa le intretii, pentru a le folosi si in anii ce urmeaza. Trebuie doar sa ai grija, pentru a te asigura ca le poti avea pentru cat mai mult timp.
Primul lucru pe care trebuie sa il faci, este sa aspiri praful, posibile panze de paianjen si urmele de polen. Pentru a face acest lucru te sfatuim sa folosesti mica perie care vine cu aspiratorul, acea recomandata pentru accesul in locuri stramte. Este ideala pentru a aspira foarte bine plasa de tantari.
Dupa ce ai terminat asta, este momentul sa demontezi plasele si sa le speli. Majoritatea plaselor se demonteaza foarte usor, asa ca nu mai este cazul sa explicam si acest detaliu. Daca le-ai pus usor, atunci se vor demonta la fel de usor.
O idee buna este sa scrii pe fiecare plasa locul de unde ai demontat-o. Daca este de la sufragerie, dormitor sau bucatarie, scrie cu un marker pe rama si cand vine primavara iti va fi mult mai usor sa le montezi la loc.
Urmatorul pas este sa speli plasele, pentru a indeparta orice urma de murdarie. Nu iti vom recomanda produse scumpe, pentru ca poti chiar tu sa faci o solutie in care sa pui cateva picaturi de detergent lichid de vase sau sa folosesti o solutie din otet alb si apa (50/50). Este foarte simplu sa inveti cum sa cureti plasele pentru tantari.
Plasele pot fi curatate foarte usor in cada, asa ca pentru aceasta operatiune poti folosi dusul. Nu folosi apa cu presiune foarte mare, deoarece exista riscul sa deteriorezi plasele. Nu uita ca acestea sunt batute de soare pe toata durata verii, asa ca exista riscul sa se rupa destul de usor.
Citeste si: Plante anti-tantari. Cum sa scapi de aceste insecte folosind natura
Plasele se curata cu ajutorul unui burete, asa ca iti sugeram si in acest caz sa nu aplici prea multa presiune. Atunci cand le cureti, asigura-te ca o faci pe ambele parti, iar apoi le clatesti foarte bine. Nu uita sa cureti si ramele, deoarece si acestea sunt pline de praf.
Inainte de a le pune la pastrare pe toata durata sezonului rece, iti recomandam sa le lasi sa se usuce foarte bine. Nu de alta, dar nu vrei sa gasesti urme de mucegai atunci cand le vei utiliza la primavara. Asadar, acum stii si cum sa cureti plasele de tantari!