Plosnite de pat. Cum sa identifici o infestare in casa ta
Plosnite de pat. Cum sa identifici o infestare in casa ta

Plosnite de pat. Cum sa identifici o infestare in casa ta


Plosnite de pat. Pentru ca nimeni nu isi doreste asa ceva, ar fi bine sa stii cum sa iti dai seama ca exista o infestare cu plosnite de pat in casa ta. Iata ca trebuie sa stii si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi.

Plosnite de pat. Cum arata insectele si cum poti preveni aparitia acestora in casa ta

Plosnite de pat
Plosnite de pat

Plosnitele vii sau moarte reprezinta cea mai buna dovada ca in casa ta exista o infestare cu aceste insecte.

Totusi, trebuie sa stii ca insectele se ascund in locuri foarte greu de accesat, asa ca o lanterna si o lupa sunt doua ustensile foarte folositoare atunci cand vrei sa vezi exact ce se intampla in acele locuri greu accesibile.

Iti sugeram sa incerci sa le cauti pe timpul noptii, pentru ca este perioada in care sunt extrem de active.

Incepe cautarea in pat, asa ca inspecteaza atent salteaua, insa nu trebuie sa faci miscari bruste pentru ca acestea se vor ascunde imediat.

Dupa ce ai terminat cu inspectarea patului, ar trebui sa te uiti si in mobila, sertare, dar si tot felul de crapaturi. Plosnitele mai pot fi gasite pe haine, draperii sau covoare.

Multe persoane aduc plosnite in casele lor fara sa vrea, asa ca iti sugeram sa nu aduci niciodata o saltea folosita la tine in casa, oricat de tentant ar fi acest lucru.

Evita si mobila folosita, cartile vechi, hainele folosite sau valizele mai vechi.

Toate aceste lucruri iti pot aduce insectele pe care nimeni nu le vrea in casa, asa ca mare atentie! Aspira des covoarele din casa ta, patul, salteaua si repara tapetul care se dezlipeste de pe pereti ori eventualele crapaturi.

Cum sa iti dai seama ca exista plosnite in casa ta dupa muscatura

Plosnite de pat muscatura
Plosnite de pat muscatura

Ei bine, primul pas prin care iti poti da seama ca exista plosnite de pat in casa ta este sa inspectezi atent muscaturile. Plosnitele de pat sunt atrase de dioxidul de carbon pe care oamenii si animalele de companie il expira.

Muscatura plosnitelor de pat nu doare, pentru ca aceste insecte injecteaza o substanta care functioneaza ca si anestezic local. Tocmai de aceea, corpul poate reactiona in aproximativ doua saptamani de la muscatura.

Reactia este diferita, asa ca unele persoane nu au niciun semn atunci cand sunt muscati de plosnitele de pat, in timp ce altii au mici alergii sau alergii severe sub forma de mancarime sau puncte rosii. Vestea buna este ca plosnitele de pat nu raspandesc boli.

Daca te intrebi cum arata muscatura de plosnite, trebuie sa stii ca aceasta este asemanatoare cu intepatura de tantari.

Spre deosebire de intepaturile de tantari, muscaturile plosnitelor de pat au cam aceeasi marime si tipar, iar de multe ori le vei experimenta doar in partea superioara a corpului.

Muscaturi de plosnite
Muscaturi de plosnite

Muscaturile de plosnite au un tipar, un grup liniar de cate trei muscaturi, cunoscute si ca mic dejun, pranz si cina. Acestea pot cauza mancarimi, iar urmele muscaturilor se pot vedea pe corpul tau timp de pana la 9 zile.

Mai trebuie sa stii ca aceste muscaturi se pot umfla sau sangera, iar ca daca nu le vei mentine curate si ai un sistem imunitar mai slab o sa se infecteze.

Primul pas pentru a trata aceste muscaturi este sa speli zona foarte bine folosind apa si sapun, iar apoi sa aplici o compresa cu gheata timp de cate 10 minute. Mare atentie, pauza intre aceste comprese cu gheata este de 20 de minute.

Apoi, pentru a calma zona afectata poti folosi gelul de aloe vera, deoarece acesta va grabi procesul de vindecare, dar in acelasi timp va calma si zona avand proprietati antiinflamatorii si antimicrobiene.

Si o bucata de vata inmulata in lapte rece te ajuta sa reduci inflamatiile datorita faptului ca laptele contine proteine. O alternativa o reprezinta si feliile sau coaja de castravete, pentru ca acesta contine vitamina C si acid cafeic.

Cauta pete de sange, oua sau reziduuri negre

Plosnita
Plosnita

Plosnite de pat. Poate nu este foarte placut, dar trebuie sa stii ca folosirea asternuturilor de culoare alba este un mare avantaj. Poti identifica o eventuala problema cu plosnitele de pat, atunci cand pe lenjeria alba vezi mici pete de sange.

Atunci cand musca, aceste insecte folosesc un anticoagulant pentru a face sangele sa curga mult mai usor. De multe ori, o sa vezi mici pete de sange pe asternuturi. Mai mult, este posibil sa strivesti o plosnita de pat cu greutatea corpului, asa ca analizeaza atent asternuturile.

Totodata, daca observi mici pete negre, trebuie sa stii ca acestea sunt fecalele plosnitelor de pat, care nu doar ca te musca, dar isi fac si nevoile in patul tau.

Cauta acele mici reziduuri negre pe lenjerii, saltele, pe tablia patului sau chiar sub saltea. Aceste urme sunt, de fapt, sange inchegat si miros destul de urat.

Daca le vei dizolva in alcool sau spirt si vei observa o culoare rosiatica (de la sange), atunci cu siguranta ai o problema cu plosnitele de pat si ar trebui sa stii cum sa le elimini.