Cum sa te protejezi de soare folosind solutii naturale. A venit vara si odata cu ea, cu totii ne facem planuri de vacanta, planuri de mare, de soare, de plaja. Doar ca soarele nu mai este la fel de prietenos ca pe vremuri si este important sa stim cum sa ne bronzam sanatos si sa avem grija de pielea noastra.
Cand se aplica solutiile de protectie solara
Inainte de a-ti spune care sunt solutiile naturale care te protejeaza de razele UV, trebuie sa stii ca acestea se aleg in functie de mai multi factori. Iar treaba asta este valabila si daca alegi un protector solar din farmacie. Asadar, fototipul pielii este foarte important, iar asta se traduce prin culoarea pielii tale, cat este de inchisa sau de deschisa si cat de sensibila este la soare.
Apoi, tipul pielii este la fel de important pentru o piele uscata va avea nevoie de o protectie sporita fata de o piele uscata sau normala.
Trebuie sa mai stii ca este important ca produsele de protectie solara sa fie aplicate cu 30 de minute inainte de expunerea la soare, pentru a avea timp sa creeze bariera de protectie si, totodata, o data la doua ore, sau dupa fiecare baie.
Asadar, daca doresti protectie naturala impotriva razelor UV, exista o serie de produse care te pot ajuta.
Cum sa te protejezi de soare. Cele mai bune solutii naturale
Poate cele mai indicate si recomandate sunt uleiurile presate la rece si asta deoarecesunt bogate in vitamina E si in antioxidanti. Multe dintre aceste produse creaza bariere serioase impotriva razelor UV fiind, astfel, extrem de eficiente.
Uleiul de catina si cel de zmeura, de exemplu, sunt cele mai eficiente dintre aceste produse pentru ca au in continut foarte mare de vitamina E. In plus, acestea sunt folosite pentru repararea parului deteriorat si pentru a remedia problemele pe care expunerea la soare le poate produce la nivelul unghiilor.
Uleiul de morcovi, pe de alta parte, este extrem de cunoscut in randul celor care, pe de o parte isi doresc o protectie eficienta impotriva razelor UV si, pe de alta parte, isi doresc un bronz frumos pentru ca, prin beta-carotenul continut, accelereaza bronzul si ii ofera o nuanta placuta si luminoasa.
Algele marine contin o cantitate mare de antioxidanti si protejeaza pielea cand este expusa la soare. Este un remediu care inca mai este studiat, dar il poti incerca.
Ceaiul verde asociat cu vitamina C face minuni pentru pielea expusa la soare pentru ca el protejeaza impotriva inflamatiilor pe care razele solare le-ar putea produce la nivelul pielii.
Melatonina este utilizata mai ales pentru ameliorarea tulburarilor de somn, insa ea este prezenta si la nivelul pielii, pe care o protejeaza impotriva actiunii nocive a razelor UV.
Vitaminele C si E sunt factori de protectie importanti impotriva razelor UV. Poti prepara acasa o lotiune care sa le contina, dar le poti include si in alimentatie. Le gasesti din abundenta in migdale, ardei grasi, capsune, broccoli sau ananas.
Aloe vera este un remediu utilizat atat in ameliorarea arsurilor, gratie efectului de racorire si a celui antiinflamator si cicatrizant, dar si preventiv. Asadar, aplica aloe vera pe tot corpul inaintea expunerii la soare si nu vei avea probleme.
Nu doar pielea trebuie ingrijita vara, mai ales cand mergem la plaja, ci si parul. Pentru ca acesta sa nu aiba de suferit, iti recomand sa folosesti cateva remedii naturale. Uleiul de susan este un protector eficient al parului pentru ca il imbraca intr-o pelicula fina si izolanta. Tot ce trebuie sa faci este sa il aplici pe parul uscat, sa il lasi sa actioneze timp de 10 minute si apoi sa te speli pe cap.
Citeste si: Cum sa calmezi arsurile solare cu ingrediente 100% naturale. Cele mai simple si eficiente metode
Untul de cocos este la fel de eficient si ofera parului si stralucire. Trebuie doar sa aplici putini pe palma si sa masezi parul, pe toata lungimea sa, asa cum a-i aplica ceara.
Este important ca inainte de a te expune la soare sa te consulti cu medicul tau, mai ales daca urmezi tratamente medicamentoase care ar putea crea probleme in combinatia cu razele soarelui. Persoanele care iau tratament cu diverse citostatice trebuie sa evite expunerea la soare, iar daca aceasta le este permisa, atunci trebuie sa fie facuta cu moderatie.
Daca te decizi sa folosesti ca factor de protectie solara un ulei esential, este important sa il testezi pe o suprafata mica a pielii, pentru ca, desi este un produs natural, poate produce alergii. Daca pielea e umfla, se inroseste sau apare mancarimea locala, atunci uleiul esential nu este pentru tine.