Miros de ceapa pe maini. Afla cum sa il elimini, dar mai ales care sunt cele mai eficiente solutii de a scapa de acesta. Cu siguranta te-ai lovit si tu cand ai gatit si a trebuie sa tai ceapa, asa ca o sa iti explicam ce poti face. Iata ce trebuie sa stii!
Miros de ceapa pe maini. Cum sa scapi de acesta si ce poti face
Pentru cei ce nu stiu, acest miros de ceapa pe maini ramane din cauza compusilor sulfurosi si poate persista de la cateva ore la 1-2 zile. Asadar, trebuie sa stii cum sa procedezi mai exact pentru a il elimina rapid.
Bineinteles, primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este purtarea manusilor atunci cand gatesti. Astfel, te asiguri ca mirosul de ceapa sau mirosul provenit de la preparatele pe care le tai si pe care pui mana nu o sa ajunga pe mainile tale.
In cazul in care este prea tarziu si ai taiat ceapa, atunci poti incerca sa te speli pe maini cu sapun, sare si bicarbonat de sodiu. Amesteca aceste trei ingrediente si freaca bine mainile timp de 15-20 de secunde, dupa care clateste-te folosind apa rece.
O alta solutie este sa utilizezi pasta de dinti si apa de gura. Aceste doua solutii pot elimina acei compusi sulfurosi si lasa in urma un miros placut. Freaca-ti palmele foarte bine folosind apa de gura si pasta de dinti, dupa care tine-le sub un jet de apa rece pentru aproximativ 20-30 de secunde.
Mai poti incerca sa combini o lingura cu sare si putina pasta de dinti. Amesteca foarte bine aceste doua ingrediente, iar apoi freaca-te pe maini si acorda atentie mai ales unghiilor. Dupa aceea, spala-te cu apa calda pentru a te curata foarte bine.
Sucul de lamaie este foarte eficient pentru indepartarea mirosului de ceapa de pe maini, insa nu este recomandat sa il folosesti daca ai taieturi sau te-ai taiat atunci cand ai gatit deoarece o sa te usture destul de tare. In cazul in care nu ai rani, folosesti sucul de la o lamaie si freaca-ti palmele pana ce acesta intra in piele.
Sapunul metalic din inox este iarasi o solutie eficienta pentru a scapa de acest miros de ceapa de pe maini. Daca nu stiai deja asta, inoxul este util in indepartarea mirosului de ceapa, usturoi, carne sau peste. Poti cumpara un astfel de produs de pe Emag.ro.
Citeste si: Cum sa scapi de mirosul de usturoi din gura
Mai poti utiliza si zatul provenit de la cafeaua macinata. Tot ce trebuie sa faci este sa te speli cu acest zat pe maini si sa acorzi atentie deosebita in jurul unghiilor, unde mirosul poate fi mai puternic. La final, clateste-te foarte bine cu apa rece.
Daca folosesti un ingredient acid, mirosul de ceapa de pe maini va fi disparut. Asadar, solutia poate fi otetul, insa ca si in cazul sucului de lamaie trebuie sa nu ai nicio taietura pe maini, deoarece in caz contrar te va ustura destul de tare.
La final, iti mai spunem un mic secret al marilor bucatari. Inainte sa te apuci sa tai ceapa, freaca-te bine cu otet pe maini si dupa aceea cu o carpa uscata. Astfel, mainile nu o sa mai miroasa deloc a ceapa.