De ce se inmoaie gogonelele murate. Cum sa le mentii crocante si ce greseli sa eviti
De ce se inmoaie gogonelele murate. Cum sa le mentii crocante si ce greseli sa eviti

De ce se inmoaie gogonelele murate. Cum sa le mentii crocante si ce greseli sa eviti


De ce se inmoaie gogonelele murate. Afla care sunt secretele pentru ca muraturile sa ramana crocante, cum sa le pregatesti in mod corect, dar si ce greseli trebuie sa eviti pentru ca acestea sa aiba o textura ferma. Iata ce trebuie sa stii!

De ce se inmoaie gogonelele murate. Cum sa le mentii crocante si ce greseli sa eviti – Cuprins:

De ce se inmoaie gogonelele murate. Cum sa le pregatesti in mod corect

De ce se inmoaie gogonelele murate
De ce se inmoaie gogonelele murate

De ce se inmoaie gogonelele murate. Daca si tie ti s-a intamplat acest lucru, o sa iti explicam care sunt greselile pe care trebuie sa le eviti daca vrei ca muraturile sa ramana crocante si sa aiba o textura ferma pe toata durata sezonului rece.

Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand pui gogonele la murat este curatarea butoiului sau a borcanului. Daca acestea nu sunt curate atunci in interiorul lor se vor dezvolta bacterii care ulterior vor inmuia muraturile.

Pentru curatare vei avea nevoie de detergent lichid de vase si apa calda, iar pentru cele mai murdare iti recomandam sa folosesti si un plic cu bicarbonat de sodiu pentru a face detergentul mai eficient.

In cazul in care ai cumparat un butoi de plastic nou si acesta are acel miros pregnant il poti elimina daca faci o pasta din bicarbonat de sodiu si apa. Aplica apoi pasta pe interiorul butoiului, las-o sa actioneze timp de 30 de minute, iar apoi curata foarte bine cu o perie si apa calda.

Dupa ce te-ai asigurat ca totul este curat, tine minte sa speli si gogonelele. Nu de alta, dar acestea pot avea resturi de pamant si cu siguranta nu vrei sa ajunga in borcane sau in butoi. Pune-le timp de 30 de minute in apa rece, dupa care ia-le pe fiecare la mana pentru a te asigura ca sunt curate.

Borcane cu gogonele
Borcane cu gogonele

Bineinteles, o sa ai nevoie si de calitate, asa ca alege doar gogonelele care sunt ferme la atingere, care nu prezinta urme de mucegai sau boli si care nu sunt lovite sau strivite. Este foarte important sa faci asta daca vrei sa obtii muraturi de calitate.

Pentru ca muraturile sa ramana crocante, trebuie sa folosesti si destula sare. Mai exact, o sa ai nevoie de 30-40 de grame de sare pentru fiecare litru de apa pe care il folosesti, asta daca le pui in saramura.

Daca le pui in otet, o sa ai nevoie de cantitati egale de apa si otet, cate o lingura cu sare la litrul de apa si 50 de grame de zahar pentru fiecare litru de otet.

Citeste si: Cata sare se pune la varza murata. Cum sa procedezi pentru a nu se inmuia

Mare atentie! Pentru gogonelele murate nu trebuie sa folosesti sarea iodata de bucatarie pentru ca aceasta o sa le inmoaie din cauza faptului ca are in componenta iod si alti aditivi ce pot inhiba dezvoltarea bacteriilor benefice. Foloseste doar sare grunjoasa!

Un alt secret pentru ca gogonelele murate sa ramana crocante si sa nu se inmoaie este radacina de hrean. Aceasta va inhiba dezvoltarea microorganismelor ce pot inmuia muraturile, asa ca nu sari peste acest ingredient esential!

Pe langa radacina de hrean, o sa mai ai nevoie si de bete de marar uscate, boabe de piper, boabe de mustar, dar si foi de dafin. De asemenea, mai poti adauga si frunze de visin deoarece acestea contin taninuri naturale ce mentin muraturile ferme si crocante.