Curatare panouri solare. Cum sa faci asta pentru a functiona la capacitate maxima
Curatare panouri solare. Cum sa faci asta pentru a functiona la capacitate maxima

Curatare panouri solare. Cum sa faci asta pentru a functiona la capacitate maxima


Curatare panouri solare. Afla cum sa faci asta pentru ca panourile sa functioneze la capacitate maxima, dar mai ales in ce perioada a zile este indicat sa le cureti.

Curatare panouri solare. Cum sa faci asta pentru a functiona la capacitate maxima – Cuprins:

Curatare panouri solare. Cum sa faci asta in mod corect

Curatare panouri solare
Curatare panouri solare

Daca si tu ai un sistem fotovoltaic acasa, atunci cu siguranta trebuie sa iei in considerare si o curatare a acestor panouri solare. Nu de alta, dar din cauza prafului este posibil ca acestea sa nu mai functioneze la capacitate maxima.

Praful si murdaria o sa diminueze capacitatea acestora, insa vestea buna este ca nu o sa ai nevoie de un specialist. Poti curata panourile chiar tu, insa daca acestea sunt montate pe casa te sfatuim sa ai mare grija!

In primul rand, te sfatuim sa consulti manualul de utilizare, pentru a afla cat de des trebuie sa cureti aceste panouri solare. Bineinteles, poti arunca o privire sa vezi cat de murdare sunt, iar daca este necesar trebuie sa stii ce e nevoie sa faci.

Mare atentie! Panourile se incalzesc foarte tare, asa ca pentru a le curata, va fi nevoie sa le verifici inainte daca s-au racit suficient. Asadar, cel mai bun moment sa le cureti este in zilele racoroase ori dimineata sau seara.

In cazul in care vorbim despre un strat foarte subtire de murdarie, ce mai buna metoda de a le curata este sa folosesti un furtun de gradina. Nu vorbim despre un furtun cu presiune, ci cel pe care il utilizezi pentru a uda florile.

Spalarea panourilor solare
Spalarea panourilor solare

Daca s-a acumulat multa murdarie, dar si gainat de pasari, atunci operatiunea va fi o idee mai grea. Nu iti trebuie cine stie ce solutii de curatare, asa ca poti rezolva cu apa calda si sapun.

Ai nevoie de o galeata in care adaugi sapun lichid sau detergent de vase, iar apoi apa. Cu ajutorul unei carpe sau a unui burete curata suprafata panourilor, insa fara sa apesi pentru a evita aparitia zgareturilor. Te sfatuim sa folosesti o perie moale de curatare, care are in componenta si o tija telescopica.

Citeste si: Panouri fotovoltaice pentru casa. Cum sa le instalezi, cata energie produc si in cat timp recuperezi investitia

Va fi necesar sa cureti doar partea superioara a acestor panouri solare, asa ca nu te aventura sa cureti si cablurile aflate sub acestea.

De asemenea, exista un echipament special dotat cu o perie disc, care te va ajuta foarte mult sa cureti o suprafata mai mare de panouri. Totodata, gasesti si kit-uri profesionale care costa cateva sute de lei, asa ca solutii sunt, doar trebuie sa te pui pe treaba.

Din cauza gradului de poluare, trebuie sa cureti aceste panouri solare o data sau de doua ori pe an. Astfel, acestea vor produce mai multa electricitate, asa ca este recomandat sa faci asta si tu, mai ales daca locuiesti in zone aglomerate.