Cum sa deosebesti rosiile naturale (bio) si fara chimicale de cele coapte artificial
Cum sa deosebesti rosiile naturale (bio) si fara chimicale de cele coapte artificial

Cum sa deosebesti rosiile naturale (bio) si fara chimicale, de cele coapte artificial


Piata este plina de rosii, care mai de care mai frumoase si mai coapte, insa stii cum sa deosebesti fructele naturale fata de cele stropite cu chimicale? Cu toate ca arata extrem de bine, unele rosii vandute in piata sau la supermarket nu au si un gust pe masura frumusetii, pentru ca sunt pline de substante chimice.

Cum sa deosebesti rosiile naturale (bio) si fara chimicale de cele coapte artificial – Cuprins:

Cum sa deosebesti rosiile coapte artificial de cele bio

Rosii bio coapte
Rosii bio coapte

Primul semn ca rosiile inca nu au ajuns la maturitate si sunt coapte artificial este un cerc alb pe pulpa. Aceste rosii sunt obtinute folosind polenizarea cu 2,4D, adica un compus fenoxiclorinat din clasa regulatorilor de crestere a plantelor.

De asemenea, daca atunci cand tai rosia dai de un lichid vascos iar alveolele in care se afla semintele sunt dispuse neuniform, acestea sunt semne clare ca au fost supuse unui tratament chimic excesiv. Mare atentie, pentru ca substantele pot cauza varsaturi si indigestie.

Bondarii fac polenizarea naturala a rosiilor, insa daca acestia nu exista, unii producatori aplica substante de coacere sau de inrosire rapida a legumei. In acest fel, se asigura ca obtin un profit mai mare, pentru ca le vor scoate la vanzare mult mai devreme fata de competitorii lor.

Daca cotorul fructei este dur, inseamna ca rosia a fost supusa tratamentelor chimice. Culoarea este de asemenea importanta, pentru ca trebuie sa fie de un rosu deschis, nu spre maroniu. Gustul natural al rosiei este dulce-acrisor.

In caz ca ati cumparat tomate tratate chimic, tot ce mai puteti face este sa le lasati la temperatura camerei pana ce acestea se maturizeaza pe deplin si culoarea acopera tot fructul. Bineinteles, data viitoare trebuie sa aveti grija sa nu mai cumparati din acelasi loc.

Avem si o metoda cu fir de cupru, pentru a avea rosii bio, asa ca asigura-te ca citesti si despre acest lucru. De asemenea, daca iti plac begoniile, te invatam si cum sa ai grija de aceste flori.

Cum sa gasesti si sa cumperi rosii bio

Rosii in solar
Rosii in solar

Ei bine, daca nu ai incredere in cei ce vand in piete, poti sa cercetezi imprejurimile orasului in care locuiesti, pentru a cumpara alimente sanatoase. Poti gasi producatori care au certificat de calitate ce atesta ca rosiile pe care le cresc sunt bio. De la acestia, poti cumpara fara nicio problema.

Poti face, totusi, un alt lucru. Plimba-te prin imprejurimile orasului in care locuiesti, gasesti un sat si incearca sa opresti atunci cand vezi persoane la poarta. Intreaba persoanele in varsta daca acestia cultiva legume si fructe pentru ei. De asemenea, nu ar fi rau sa le ceri sa arunci o privire asupra culturii pentru a te convinge de acest lucru.

Cu toate ca acesti oameni nu au certificate de producatori bio, mai mult ca sigur vor creste legumele si fructele natural, nu vor grabi coacerea rosiilor si le vor lasa sa se dezvolte ca la carte. Mai mult, poti intreba si de alte alimente cum ar fi branza, lapte sau o gaina de tara.