Cata drojdie se pune la 1 kg de faina pentru gogosi. Cum sa le faci pufoase
Cata drojdie se pune la 1 kg de faina pentru gogosi. Cum sa le faci pufoase

Cata drojdie se pune la 1 kg de faina pentru gogosi. Cum sa le faci pufoase


Cata drojdie se pune la 1 kg de faina pentru gogosi. Afla cum sa iti iasa gogosile pufoase, dar si care este cea mai buna reteta pe care o poti incerca. Ce trebuie sa stii cand le pregatesti acasa la tine!

Cata drojdie se pune la 1 kg de faina pentru gogosi. Cum sa le faci pufoase – Cuprins:

Cata drojdie se pune la 1 kg de faina pentru gogosi

Cata drojdie se pune la 1 kg de faina pentru gogosi
Cata drojdie se pune la 1 kg de faina pentru gogosi

Cata drojdie se pune la 1 kg de faina pentru gogosi. Daca si tu ti-ai pus aceasta intrebare inainte sa prepari acest desert pentru cei dragi, o sa iti explicam ce cantitati trebuie sa respecti daca folosesti drodjie uscata sau proaspata.

Pentru cei ce nu stiu, 25 grame de drodjie proaspata reprezinta echivalentul a 10 grame de drojdie uscata. De asemenea, trebuie sa mai stii ca 20 de grame de drojdie uscata reprezinta 14 grame de drojdie uscata instant.

Pentru a prepara cele mai bune gogosi o sa fie nevoie sa folosesti 50 de grame de drojdie proaspata sau 20 de grame de drojdie uscata

In cazul in care ai gasit doar drojdie uscata instant, o sa ai nevoie de 14 grame sau 2 pliculete, deoarece unul are 7 grame. Asadar, mare atentie si la acest aspect.

Cum sa pregatesti gogosile si care sunt pasii

Aluat pentru gogosi
Aluat pentru gogosi

Acum ca stii cata drojdie se pune la 1 kg de faina pentru gogosi, o sa iti aratam care este cea mai buna reteta pe care sa o folosesti, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a face acest desert.

Pentru prepararea gogosilor o sa ai nevoie de urmataorele ingrediente: 1 kg faina, 500 ml lapte, 200 g zahar, 50 g, 1 esenta de rom, coaja de la o portocala sau de la o lamaie, 2 oua, 2 linguri cu ulei, un praf de sare si bineinteles 50 g de drojdie proaspata sau 25 de grame de drojdie uscata ori 14 grame de drojdie uscata instant. Pentru prajit, o sa ai nevoie de 500 ml ulei de floarea soarelui.

Primul pas va fi sa pui laptele impreuna cu zaharul intr-o cratita, iar apoi sa o pui pe foc si sa amesteci pana ce zaharul s-a dizolvat complet. In laptele caldut se adauga drojdia si se amesteca foarte bine pana ce aceasta se dizolva.

Citeste si: Reteta gogosi turcesi insiropate (lokma). Cum sa le prepari acasa la tine

Intr-un castron separat se vor pune faina, ouale, esenta de rom, uleiul, praful de sare si coaja de lamaie sau de portocala. Adauga laptele treptat peste ingredientele de mai sus, amestecand constant, iar dupa aceea framanta aluatul timp de 15-20 de minute.

Dupa asta, lasa aluatul in castron, acopera-l cu o folie alimentara. Lasa-l la crescut timp de 1-2 ore pentru ca gogosile sa iasa pufoase si dupa aceea intinde-l pentru a le forma. Poti folosi o cana pentru a decupa gogosile in aluat sau le poti face bilute, dupa cum doresti.

Gogosile se prajesc in uleiul incins, iar la final se dau cu zahar pudra. Reteta este gata, asa ca se pot servi de indata!