Reteta supa concentrata de legume. Afla cum sa o prepari acasa la tine, fara sa mai fie nevoie sa cumperi nimic din comert. Iata ce trebuie sa stii, de ce ingrediente ai nevoie si cum sa o pregatesti fara prea mult efort.
- 6 morcovi
- 6 cepe albe sau rosii
- 2 radacini de pastarnac
- 2 radacini de patrunjel
- 2 radacini medii de telina
- 3 ardei rosii kapia
- 4 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 2 frunze de telina
- 4 linguri ulei
- sare
- piper negru proaspat macinat
Supa concentrata de legume. Cum sa o faci si care este reteta
Daca si tu vrei sa prepari supa concentrata de legume si sa renunti la cuburile pe care le poti cumpara din comert, atunci o sa iti explicam reteta pas cu pas. Nu de alta, dar odata ce o sa prepari aceasta supa nu o sa te mai intorci la cuburile concentrate.
Primul pas cu care incepi va fi sa speli legumele foarte bine, iar apoi sa le cureti de coaja si sa le tai. Nu trebuie sa te chinui foarte tare, poti taia bucati mai mari, asa ca nu va trebui sa iti bati capul foarte tare. Legatura de patrunjel se va pune la final!
Dupa asta, pregateste o tava mai mare pe care pui o hartie de copt. Apoi, pune toate legumele in acea tava, iar pe deasupra presara sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.
De asemenea, va terbui sa pui si cele 4 linguri de ulei. Poti folosi ulei de masline extravirgin sau ulei de floarea soarelui. Urmatorul pas va fi sa amesteci legumele astfel incat condimentele sa ajunga peste tot.
Este posibil ca ardeii si frunzele de telina sa se arda, asa ca acestea ar trebui pus la baza tavii. In acest fel, le protejezi si se vor gati cum trebuie.
Intre timp, cuptorul trebuie preincalzit la temperatura de 200 grade Celsius. Tava cu legume se va lasa la gatit timp de 50-60 de minute.
Dupa ce timpul a trecut, legumele se lasa sa stea timp de 10 minute pentru a se raci un pic. Urmatorul pas pentru a face supa concentrata de legume va fi sa pui toate legumele intr-o oala incapatoare, peste care sa pui 4 litri de apa calda.
Iti recomandam sa pui si sucul pe care legumele l-au lasat in tava de copt, pentru ca este plin de gust si nimic nu se va arunca!
Peste legume, va trebui sa pui legatura de patrunjel, pe care o vei toca marunt. Supa se lasa pe foc pana ce ajunge la punctul de fierbere si din acel moment vei reduce focul la minimum, pentru ca mai trebuie sa stea pe aragaz timp de 2 ore.
Secretul este sa tii supa pe foc fara capac, pentru ca in acest fel va scadea si vei obtine cea mai buna supa concentrata de legume.
Citeste si: Cum sa faci rosii uscate in ulei de masline. Reteta si ingrediente
Dupa ce au trecut si cele 2 ore, se vor scoate toate legumele din supa. Alternativ, poti folosi o strecuratoare pentru a te asigura ca storci toata supa din legumele care au fiert, pentru ca sunt pline de zeama delicioasa.
Supa se va lasa la racit, iar apoi se va pune in sticle sau borcane. Acestea se pot pastra la frigider timp de aproximativ o saptamana. Alternativ, supa se poate pune in caserole sau in pungi, pe care apoi le pui la congelator unde vor rezista toata iarna.
Bineinteles, poti pune supa si intr-o tava pentru cuburi de gheata. In acest fel, va fi mult mai usor sa pui cuburile de supa intr-o punga si dupa asta sa le folosesti la diverse preparate.