Reteta prajitura Marlenka. Cum sa prepari acest desert cu crema caramel
Reteta prajitura Marlenka. Cum sa prepari acest desert cu crema caramel

Reteta prajitura Marlenka. Cum sa prepari acest desert cu crema caramel


Reteta prajitura Marlenka. Afla cum sa prepari acest desert delicios, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi. Ce trebuie sa stii atunci cand faci acasa aceasta prajitura cu crema caramel!

Reteta prajitura Marlenka. Cum sa prepari acest desert cu crema caramel – Cuprins:
Reteta prajitura Marlenka. Cum sa prepari acest desert cu crema caramel
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1 tava
Ingrediente
Ingrediente prajitura Marlenka
  • 450 g faina
  • 1 ou
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 40 ml lapte
Ingrediente crema caramel
  • 4 oua
  • 250 g unt
  • 50 g miere
  • 397 g lapte condensat (1 conserva)
  • 397 g lapte condensat caramelizat sau dulce de leche (1 conserva)
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare

Prajitura Marlenka. Cum sa o prepari si care este reteta

Prajitura Marlenka
Prajitura Marlenka

Primul pas care vei incepe reteta prajiturii Marlenka va fi prepararea foilor cu miere. Trebuie sa stii ca poti influenta culoarea foilor in functie de tipul de miere pe care decizi sa il folosesti, asa ca te sfatuim sa folosesti o miere naturala cumparata de la producatori.

Pune intr-o cratita mierea, untul si zaharul, iar apoi totul merge pe foc. Amesteca pana ce zaharul se dizolva si acestea incepe sa se caramelizeze, apoi ia cratita de pe foc.

Urmatorul pas va fi sa transferi totul intr-un castron mai mare, iar apoi folosind un mixer sa amesteci compozitia obtinuta mai devreme cu zaharul vanilat. Adauga treptat faina, bicarbonatul de sodiu si laptele, iar apoi amesteca in continuare pana ce obtii un aluat moale.

Dupa ce ai terminat cu aluatul, acesta se va pune la frigider timp de 15 minute. Apoi, cu ajutorul unui sucitor, va trebui sa formezi 4-5 foi pe care le vei pune pe o hartie de copt si care vor merge la cuptor.

Foile cu miere se vor coace la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius timp de 6-7 minute. Atunci cand devin aurii se vor scoate din cuptor si se vor lasa la racit.

Mare atentie! Foile se pot rupe destul de usor, insa se vor fragezi cu ajutorul cremei. Totusi, ar fi bine sa le manevrezi cu grija!

Pentru a prepara crema caramel, tine minte sa folosesti unt la temperatura camerei. Astfel, te asiguri ca acea crema de caramel nu se va taia.

Felii de prajitura
Felii de prajitura

Pune intr-un castron mai mare ouale, o jumatate de lingurita cu miere, cele doua conserve de lapte condensat, dar si un praf de sare, pentru ca totul este foarte dulce. De asemenea, adauga si zaharul vanilat sau o esenta de vanilie.

Crema se va gati folosind metoda Bain Marie, adica utilizand un castron metalic ce se pune peste o oala cu apa care fierbe la foc mic. Totul se amesteca incontinuu folosind un tel pana ce compozitia va ajunge la 75 grade Celsius.

Trebuie neaparat sa faci asta datorita faptului ca aceasta crema contine cele patru oua crude. In acest fel, te asiguri ca elimini orice risc de Salmonella. Dupa ce compozitia a atins acea temperatura se lasa la racit pentru a ajunge la temperatura camerei.

Citeste si: Negrese cu caramel sarat. Cum sa faci acest desert si ce reteta sa folosesti

Dupa ce compozitia a atins temperatura camerei, vei incepe amestecarea cu untul. Inainte de toate, amesteca untul moale folosind un mixer, pana ce acesta devine spumos. Apoi, adauga treptat compozitia pe care ai obtinut-o mai devreme, pana ce o incorporezi in totalitate. Crema de caramel este gata!

Pasul final va fi sa asamblezi prajitura Marlenka. Pune crema caramel pe fiecare foaie si apoi pune-le unele peste altele. Pe deasupra, poti presara nuca sau alune de padure macinate.

Prajitura va merge la frigider timp de 4-5 ore pentru ca este nevoie ca acea crema sa se solidifice. Dupa asta, o poti scoate de la frigider si o poti pune intr-un loc racoros, pentru ca va fi nevoie ca foile sa se fragezeasca.