Reteta piept de pui Kiev. Cum sa prepari acest fel de mancare
Reteta piept de pui Kiev. Cum sa prepari acest fel de mancare

Reteta piept de pui Kiev. Cum sa prepari acest fel de mancare


Reteta piept de pui Kiev. Afla cum sa prepari acest fel de mancare, de ce ingrediente ai nevoie, dar si care este reteta originala. Ce trebuie sa stii si care sunt pasii atunci cand il pregatesti!

Reteta piept de pui Kiev. Cum sa prepari acest fel de mancare – Cuprins:
Reteta piept de pui Kiev. Cum sa prepari acest fel de mancare
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 2
Ingrediente
Ingrediente piept de pui Kiev
  • 2 fileuri piept de pui
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • pesmet
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 500 ml ulei pentru prajit

Piept de pui Kiev. Cum sa il pregatesti si care este reteta

Piept de pui Kiev
Piept de pui Kiev

Istoria acestui piept de pui Kiev este destul de interesanta insa ar trebui sa stii ca prima data a fost pregatit la… Moscova, la inceputul secolului 20. Totusi, numele nu credem ca este atat de important pe cat gustul, asa ca pentru a il pregati la tine acasa acest preparat o sa iti explicam ce pasi sa urmezi.

Prima data vei incepe cu pieptul de pui, care trebuie sa fie neaparat dezosat. Fileurile se taie pe jumatate insa nu de tot, pentru a se putea rula la final, iar apoi se aplatizeaza usor folosind un ciocan de snitele, astfel incat sa le poti modela cum vrei.

Foloseste apoi sare si piper pentru a le asezona, insa fa acest lucru pe ambele parti. Lasa pieptul de pui sa se “odihneasca” si condimentele sa patrunda in carne.

Intre timp, untul se taie in bucati mici, iar peste acesta se Adauga cateii de usturoi zdrobiti si patrunjelul tocat. Optional, mai poti adauga si ierburi aromatice, dupa gust. Mai poti completa si cu 2-3 lingurite cu zeama de lamaie, dar si putina coaja rasa.

Pieptul de pui dat prin pesmet
Pieptul de pui dat prin pesmet

Urmatorul pas va fi sa amesteci untul impreuna cu toate ierburile foarte bine, pana ce totul se omogenizeaza. Apoi, toata cantitatea se va imparti in doua si folosind o folie alimentara de plastic se vor forma mici tuburi. Apoi, acestea se pun la frigider pentru a se putea intari.

Dupa ce untul s-a intarit, pune un tub de unt aromatizat in interiorul unui file de piept de pui, apoi ruleaza-l foarte bine pentru ca untul topit sa nu curga atunci cand este gatit!

Citeste si: Cum sa gatesti pui pe sticla la cuptor. Cea mai buna reteta!

Apoi, tot pieptul de pui trebuie dat prin pesmet, asa ca o sa ai nevoie de un ou pe care il bati bine de tot folosind o furculita. Dupa asta, da pieptul de pui prin ou si apoi prin pesmet, astfel incat sa il acoperi in totalitate.

Pasul final va fi sa prajesti acest piept de pui Kiev in uleiul foarte bine incins pana ce se va rumeni. Mare atentie sa il prajesti pe fiecare parte, iar apoi cand il scoti din ulei sa il asezi pe un pat de prosoape de hartie sau servetele pentru a putea absorbi excesul de ulei.