Reteta maioneza rapida. Afla cum sa o prepari in mai putin de 1 minut, ce ingrediente trebuie sa folosesti, dar si care sunt pasii pentru ca maioneza sa iasa buna. Ce trebuie sa stii!
- 2 oua
- 1 lingura mustar
- 200 ml ulei
- zeama de lamaie
- sare
- piper alb macinat
Reteta maioneza rapida. Cum sa o prepari si ce ingrediente sa folosesti
Daca si tu vrei sa prepari reteta de maioneza rapida, trebuie sa stii ca aceasta se face foarte simplu si in mai putin de 1 minut. Desigur, pentru a o prepara o sa ai nevoie de un mixer vertical, acesta este unul din secretele retetei.
Totodata, o sa prepari o maioneza mult mai sanatoasa decat cea pe care o poti cumpara din comert si in acelasi timp o sa faci si o economie de bani, pentru ca aceasta costa si mai putin.
De asemenea, avantajul acestei retete este ca maioneza nu se va taia si va contine mai putin colesterol decat maioneza preparata doar din galbenusuri de ou.
Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand pregatesti reteta rapida de maioneza este ca toate Ingredientele sa fie la aceeasi temperatura. Este esential sa tii cont de acest aspect pentru ca preparatul sa iasa bun.
Un alt secret al gospodinelor este ca atunci cand amesteci ingredientele sa nu ridici mixerul sau blenderul de pe fundul vasului in care prepari maioneza pana ce aceasta nu a devenit opaca si pana cand nu a inceput sa urce.
Asadar, pentru a prepara reteta de maioneza rapida trebuie sa pui toate ingredientele intr-un vas, iar apoi sa amesteci la viteza mare folosind un mixer sau un blender.
Nu misca mixerul pana cand maioneza nu a inceput sa se formeze, iar apoi ridica-l pentru a ajunge la ulei si pentru a il incorpora in acest preparat. Maioneza rapida este gata in mai putin de 1 minut!
Citeste si: Cum sa faci salata de oua. Reteta si ingrediente
Totusi, avand in vedere ca este facuta folosind oua crude, ar trebui sa stii ca aceasta maioneza nu se tine foarte mult timp in frigider. In acelasi timp, nu este se recomanda consumul acestui preparat de copii mici sau gravide.
Mare atentie si la oua! Acestea trebuie sa fie proaspete pentru a evita o posibila toxiinfectie alimentara. Este un sos foarte usor perisabil, asa ca in perioadele cu temperaturi ridicate nu trebuie sa stea foarte mult pe masa.
In cazul in care vrei sa imbunatatesti gustul acestei Retete ar trebui sa stii ca poti adauga castraveti murati si usturoi, patrunjel sau orice ierburi aromatice sunt pe gustul tau.