Reteta baba ganoush. Cum sa faci salata de vinete in stil oriental
Reteta baba ganoush. Cum sa faci salata de vinete in stil oriental

Reteta baba ganoush. Cum sa faci salata de vinete in stil oriental


Reteta baba ganoush. Afla cum sa prepari salata de vinete in stil oriental, de ce ingrediente ai nevoie, ce pasi trebuie sa urmezi si cat este de diferita fata de versiunea romaneasca. Iata ce trebuie sa stii atunci cand o pregatesti.

Reteta baba ganoush. Cum sa faci salata de vinete in stil oriental – Cuprins:
Reteta baba ganoush. Cum sa faci salata de vinete in stil oriental
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Orientala
Portii: 5-6
Ingrediente
Ingrediente baba ganoush
  • 2 vinete
  • 1 catel de usturoi
  • 60 ml pasta de susan (tahini)
  • 1 lingura iaurt grecesc (optional)
  • 1 lingurita sumac
  • ¾ lingurita fulgi de ardei iute
  • ulei de masline
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • sucul de la o lamaie
  • muguri de pin (optional)

Reteta baba ganoush. Cum sa o prepari si de ce ingrediente ai nevoie

Reteta baba ganoush
Reteta baba ganoush

Daca si tu vrei sa prepari aceasta reteta de baba ganoush, afla ca cea mai buna metoda de a coace vinetele este pe aragaz sau gratar. Desigur, le poti coace si la cuptor, insa nu o sa obtii acea aroma de fum.

Ca si la salata de vinete romaneasca, trebuie neaparat sa lasi la scurs vinetele dupa ce le-ai copt si le-ai curatat. De asemenea, vinetele nu se vor toca la blender sau intr-un robot de bucatarie, amesteca totul folosind o lingura de lemn. Asa vei obtine cea mai buna textura!

Iaurtul grecesc este folosit pentru ca salata sa devina mai consistenta, insa daca vrei sa faci un preparat 100% vegan atunci poti renunta la acest ingredient.

Asadar, primul pas in a face aceasta reteta va fi sa coci vinetele. Intoarce-le la fiecare 5 minute pana ce devin moi si coaja este arsa si crocanta pe toata suprafata.

Vinete coapte pe gratar
Vinete coapte pe gratar

Vinetele se lasa la racit pana ce le poti manevra cu mana, iar apoi se vor curata si se vor lasa intr-o strecuratoare pentru a scapa de excesul de apa.

In cazul in care vrei sa prepari pasta de tahini si sa nu folosesti una gata cumparata afla ca este extrem de usor. Trebuie doar sa coci un pic semintele de susan intr-o tigaie fara ulei pana devin aurii, iar apoi sa le pui in robotul de bucatarie cu putin ulei de masline pana ce obtii o pasta densa.

Citeste si: Hummus cu vinete. Cum sa prepari acest fel de mancare

Dupa ce ai terminat cu pasta de susan, pune vinetele intr-un castron mai mare, striveste-le cu ajutorul unei furculite, iar apoi adauga si celelalte ingrediente. Asadar pune catelul de usturoi tocat marunt, sucul de lamaie, iaurtul, sare si piper negru proaspat macinat dupa gust, sumac si fulgii de ardei iute.

Toate ingredientele se amesteca folosind o lingura de lemn pana la omogenizare. Dupa asta, acopera castronul si pune-l la frigider pentru o ora.

Inainte de servire, pe deasupra salatei se va pune ulei de masline si muguri de pin copti. Bineinteles, salata se poate servi cu lipii libaneze, legume sau paine.