Minciunele de post. Cum sa faci acest desert
Minciunele de post. Cum sa faci acest desert

Minciunele de post. Cum sa faci acest desert


Minciunele de post. Cum sa faci acest desert de pe vremea bunicii, de ce ingrediente ai nevoie, ce pasi trebuie sa urmezi, dar mai ales care este reteta. Iata ce trebuie sa stii si tu pentru a le prepara!

Minciunele de post. Cum sa faci acest desert – Cuprins:
Minciunele de post. Cum sa faci acest desert
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 5-6
Ingrediente
Ingrediente minciunele de post
  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 100 g zahar
  • 20 gr drojdrie proaspata sau jumatate de cub
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de lamaie (optional)
  • 500 ml ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru ornat

Cum sa faci minciunele de post. Reteta si ingrediente

Minciunele de post
Minciunele de post

Daca si tu vrei sa prepari minciunele de post, cunoscute si sub numele de uscatele sau cirighele, atunci ai ajuns unde trebuie. O sa iti explicam reteta pas cu pas, dar si ce pasi trebuie sa urmezi atunci cand vrei sa le prepari.

Nu este un preparat greu de facut, insa trebuie sa ai rabdare atunci cand faci aluatul, pentru a obtine rezultatul dorit. Iata ce trebuie sa faci.

Primul pas va fi sa puicele 500 g de faina intr-un castron mai incapator, iar in centrul acesteia sa faci o gaura in care pui drojdia si zaharul. Apoi, adauga jumatate din cantitatea de apa, care trebuie sa fie neaparat calduta pentru a activa drojdia.

Amesteca totul foarte bine si treptat adauga restul de apa, dar si coaja de lamaie si praful de sare. Nu este obligatoriu sa pui coaja de lamaie, insa trebuie sa stii ca le va da acestora un gust aparte.

Citeste si: Gogosi cu mere. Cum sa prepari mere in pijama

Aluatul se framanta pana ce devine elastic si nu se mai lipeste pe maini, iar apoi se lasa la dospit timp de 10-15 minute.

Urmatorul pas va fi poate cel mai delicat, pentru ca trebuie sa intinzi aluatul sub forma de foaie subtire. Vrei ca minciunelele sa iasa subtiri si crocante, asadar mare atentie!

Foaia se taie sub forma de patratele sau dreptunghiuri, iar in mijlocul acestora va trebui sa faci o crestatura oblica. Acum ca ai terminat cu aluatul, trebuie sa treci la prajit.

Pentru a praji uscatelele va trebui sa incingi bine cei 500 ml de ulei de floarea soarelui, iar apoi sa le prajesti pe ambele parti pana ce devin rumene si crocante.

Apoi, scoate-le pe un pat de prosoape de hartie sau servetele, pentru a putea absorbi uleiul in exces. La final, minciunelele se presara cu zahar pudra, exact ca in imagini.

Daca ti-a placut aceasta reteta, atunci cu siguranta vei vrea sa incerci si reteta de scovergi. Nu de alta, dar toate aceste preparate sunt delicioase, mai ales ca ne amintesc de copilarie.