Desertul preferat al adultilor: prajitura cu nuca si cafea
Desertul preferat al adultilor: prajitura cu nuca si cafea

Desertul preferat al adultilor: prajitura cu nuca si cafea


Prajitura noastra preferata este cea cu nuca si cafea. Desigur, nu o recomandam copiilor, pentru ca este desertul preferat al adultilor. Daca si tu vrei sa inveti sa faci prajitura, o sa iti aratam cea mai buna reteta.

Desertul preferat al adultilor: prajitura cu nuca si cafea – Cuprins:
Desertul preferat al adultilor: prajitura cu nuca si cafea
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente blat
  • 6 oua
  • 140 gr zahar
  • 1 sare
  • 1.50 faina alba
  • 140 gr nuca macinata
Ingrediente crema
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 2 galbenus de ou
  • 1 cafea instant sau cafea macinata

Cum sa prepari blatul pentru prajitura cu nuca si cafea

Cum sa faci prajitura cu nuca si cafea
Cum sa faci prajitura cu nuca si cafea

Pentru a prepara blatul pentru prajitura cu nuca si cafea, este necesar sa separam ouale. Albusurile se bat spuma, se adauga un praf de sare, dar si zaharul, amestecand continuu.

Veti obtine o spuma asemanatoare cu cea pentru beze. Peste ea, se adauga 4 galbenusuri unul cate unul si se amesteca usor.

Intr-un bol separat se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Dupa aceea, adaugati treptat peste spuma, amestecand usor, pana ce totul se omogenizeaza.

Pregatiti o tava, pe care o tapetati cu hartie de copt. Compozitia se toarna in forma si se pune in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade Celsius, pentru 40 de minute.

Bineinteles, facem testul cu scobitoarea, iar atunci cand este gata, blatul se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Cum sa faci crema si cum montezi prajitura

Crema de cafea
Crema de cafea

Prajitura cu nuca si cafea. Pana se raceste blatul, ne vom ocupa de crema cu cafea. Intr-un vas, se pun cele 2 galbenusuri care ne-au mai ramas si se adauga cele 50 de grame de zahar si zaharul vanilat.

Amestecati foarte bine, iar apoi puneti vasul pe baie de aburi, pana ce crema sa va ingrosa. Urmatorul pas este sa adaugati cafeaua instant sau, daca vreti, folositi cafea macinata foarte fin. Lasati crema sa se raceasca.

Untul, se amesteca si el cu zaharul, folosind un mixer. Putin cate putin, adaugati si crema de galbenusuri, amestecand foarte bine.

Citeste si: Cum sa faci prajitura tavalita cu nuca de cocos

Nuca se prajeste si ea, iar dupa ce este gata se taie in bucati foarte mici. Adaugati nuca prajita peste crema si amestecati pana ce compozitia se omogenizeaza.

Este momentul sa ne ocupam de blat. Noi am ales sa il taiem in doua, dar daca nu doriti, puteti pune crema peste o singura bucata de blat.

Daca nu, taiati blatul in doua. Peste prima parte puneti un strat de crema de cafea, iar apoi repetati operatiunea cu al doilea blat. Pe deasupra puteti rade ciocolata sau pune cateva boabe de cafea. Acum ca prajitura este gata, iti uram pofta buna!