Gogosi cu mere. Afla cum sa prepari celebrele mere in pijama, care este reteta, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a face acest desert delicios la tine acasa. Ce trebuie sa stii care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- 150 g faina
- 200 ml lapte
- 4 mere
- 50 g zahar
- 1 ou
- 5 g praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- un praf de sare
- zahar vanilat pentru decor
- 500 ml ulei pentru prajit
Cum sa faci gogosi cu mere sau mere in pijama
Daca inca nu ai auzit pana acum de gogosi cu mere sau mere in pijama, atunci cu siguranta trebuie sa incerci aceasta reteta. Nu de alta, dar se prepara extrem de repede, este foarte simpla si o alternativa la dulciurile din comert.
Pentru a prepara acest desert ai nevoie de orice fel de mere, asa ca nu va trebui sa cauti un anumit soi. Bineinteles, acestea trebuie sa fie coapte, pentru ca vorbim despre un desert dulce.
Primul pas cu care vei incepe va fi sa decojesti merele. De asemenea, trebuie sa scoti si cotorul folosind o ustensila speciala sau cu ajutorul unui cutit. Ideal ar fi sa nu tai marul pe jumatate atunci cand scoti cotorul, pentru ca gogosile sa iasa exact ca in imagini.
Urmatorul pas va fi sa tai merele felii. Acestea nu trebuie sa fie prea subtiri pentru ca atunci cand le vei gati isi vor pierde din volum si gogosile se vor rupe.
Dupa ce ai terminat cu curatul merelor, este timpul sa prepari aluatul. Nu uita ca ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca scoate din timp laptele si oul pe care le vei folosi.
Mai departe, o sa ai nevoie de un castron in care sa amesteci ingredientele. Pune faina, zaharul, scortisoara, un praf de sare, laptele si oul.
Amesteca totul foarte bine, pana ce compozitia devine omogena. Acum ca totul este gata, urmatorul pas va fi sa prajesti aceste gogosi cu mere sau merele in pijama.
Asadar, pune uleiul intr-o cratita sau tigaie si incinge-l bine. Feliile de mere se vor da prin aluat, iar apoi se pun la prajit, aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana cand devin rumene.
Citeste si: Reteta gogosi americane. Cum sa le prepari ca la carte
Dupa ce ai scos gogosile de la prajit, pune-le pe un prosop de hartie pentru a putea absorbi excesul de ulei. Urmatorul pas va fi sa presari zahar vanilat peste gogosi si reteta este gata!
Optional, mai poti prepara un sos de caramel in care sa inmoi gogosile sau sa mai presari putina scortisoara. Totul depinde de gust, insa poti testa sa vezi ce iti place.