Cum se face prajitura Mimoza. Este una dintre cele mai populare prajituri printre gospodine, asa ca ne-am gandit ca trebuie sa stii si tu cum se face acest desert. Iata reteta si modul de preparare, totul pentru a face si tu desertul Mimoza pentru cei dragi. Multi dintre voi s-ar putea sa mai stie desertul cu numele de Albinita sau Ungureasca, cert e ca trebuie neaparat incercata. Iata ce trebuie sa stii!
- 50 gr unt
- 150 gr zahar
- 1 ou
- 2 miere
- 5 lapte
- 500 gr faina
- 1 praf de copt
- 500 ml lapte
- 3 galbenus de ou
- 200 gr unt
- 3 faina
- 200 gr zahar pudra
- 2 fiole esenta de vanilie
- gem de prune sau capsuni
Cum sa prepari prajitura Mimoza
Pentru prepararea foilor necesare la prajitura Mimoza este necesar sa puneti intr-o cratita untul, laptele, zaharul, mierea si oul. Puneti totul la coc mic si amestecati incontinuu timp de 10 minute, pana veti obtine o spuma.
Dupa ce ai obtinut acea compozitie, lasati-o sa se raceasca, apoi amestecati praful de copt cu faina cernuta. Adaugati si mierea. Framantati aluatul si impartiti-l in patru parti egale, pentru ca acestea vor fi foile pentru prajitura.
Intindeti patru foi pe care le coaceti pe rand pe dosul unei tavi, care in prealabil a fost unsa cu unt. Bagati foile in cuptorul incins pana ce acestea se rumenesc. Scoateti foile coapte si lasati-le sa se raceasca.
Pentru a prepara crema necesara la prajitura Mimoza, amestecati cu un tel faina, laptele si galbenusurile. Puneti toate aceste ingrediente intr-o cratita, la foc mic, si amestecati incontinuu. La sfarsit, adaugati si esenta de vanilie, amestecati foarte bine si lasati crema sa se raceasca.
Citeste si: Cum se prepara prajitura Jerbo
Intre timp, bateti spuma untul cu zaharul si adaugati totul peste amestecul care intre timp s-a racit. Omogenizati bine toate ingredientele, pentru ca este necesar sa obtineti o crema ce are o consistenta asemanatoare mierii. Crema va fi impartita in doua parti egale, pe care le veti folosi atunci cand asamblati prajitura.
Acum, a venit si momentul asamblarii, asa ca nu a mai ramas mult timp pana o putem degusta. Bineinteles, pentru a face acest lucru se pune o foaie, peste care se pune crema. Repetati procedeul cu inca o foaie, gem, foaie, crema si la sfarsit iarasi o foaie, pentru a sigila toata prajitura.
Puteti gusta din prajitura acum, insa daca vreti sa fie si mai buna, o veti lasa la rece peste noapte. Totodata, puneti un fund de lemn si o greutate peste prajitura, pentru a o presa foarte bine. La sfarsit, se poate presara zahar pudra peste ea.