Prajitura Mimoza
Prajitura Mimoza

Cum se face desertul Mimoza. Reteta si mod de preparare


Cum se face prajitura Mimoza. Este una dintre cele mai populare prajituri printre gospodine, asa ca ne-am gandit ca trebuie sa stii si tu cum se face acest desert. Iata reteta si modul de preparare, totul pentru a face si tu desertul Mimoza pentru cei dragi. Multi dintre voi s-ar putea sa mai stie desertul cu numele de Albinita sau Ungureasca, cert e ca trebuie neaparat incercata. Iata ce trebuie sa stii!

Cum se face desertul Mimoza. Reteta si mod de preparare – Cuprins:
Cum se face desertul Mimoza. Reteta si mod de preparare
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 4-5
Ingrediente
Ingrediente foi desert Mimoza
  • 50 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 miere
  • 5 lapte
  • 500 gr faina
  • 1 praf de copt
Ingrediente crema desert Mimoza
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenus de ou
  • 200 gr unt
  • 3 faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • gem de prune sau capsuni

Cum sa prepari prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza
Prajitura Mimoza

Pentru prepararea foilor necesare la prajitura Mimoza este necesar sa puneti intr-o cratita untul, laptele, zaharul, mierea si oul. Puneti totul la coc mic si amestecati incontinuu timp de 10 minute, pana veti obtine o spuma.

Dupa ce ai obtinut acea compozitie, lasati-o sa se raceasca, apoi amestecati praful de copt cu faina cernuta. Adaugati si mierea. Framantati aluatul si impartiti-l in patru parti egale, pentru ca acestea vor fi foile pentru prajitura.

Intindeti patru foi pe care le coaceti pe rand pe dosul unei tavi, care in prealabil a fost unsa cu unt. Bagati foile in cuptorul incins pana ce acestea se rumenesc. Scoateti foile coapte si lasati-le sa se raceasca.

Pentru a prepara crema necesara la prajitura Mimoza, amestecati cu un tel faina, laptele si galbenusurile. Puneti toate aceste ingrediente intr-o cratita, la foc mic, si amestecati incontinuu. La sfarsit, adaugati si esenta de vanilie, amestecati foarte bine si lasati crema sa se raceasca.

Citeste si: Cum se prepara prajitura Jerbo

Intre timp, bateti spuma untul cu zaharul si adaugati totul peste amestecul care intre timp s-a racit. Omogenizati bine toate ingredientele, pentru ca este necesar sa obtineti o crema ce are o consistenta asemanatoare mierii. Crema va fi impartita in doua parti egale, pe care le veti folosi atunci cand asamblati prajitura.

Acum, a venit si momentul asamblarii, asa ca nu a mai ramas mult timp pana o putem degusta. Bineinteles, pentru a face acest lucru se pune o foaie, peste care se pune crema. Repetati procedeul cu inca o foaie, gem, foaie, crema si la sfarsit iarasi o foaie, pentru a sigila toata prajitura.

Puteti gusta din prajitura acum, insa daca vreti sa fie si mai buna, o veti lasa la rece peste noapte. Totodata, puneti un fund de lemn si o greutate peste prajitura, pentru a o presa foarte bine. La sfarsit, se poate presara zahar pudra peste ea.