Cum sa pui gogosari in otet. Reteta si ingrediente
Cum sa pui gogosari in otet. Reteta si ingrediente

Cum sa pui gogosari in otet. Reteta si ingrediente


Gogosari in otet. Afla care este cea mai buna reteta, cum sa faci cei mai buni gogosari murati, dar si de ce ingrediente ai nevoie. Iata ce trebuie sa stii si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine cele mai bune muraturi pentru iarna!

Cum sa pui gogosari in otet. Reteta si ingrediente – Cuprins:
Cum sa pui gogosari in otet. Reteta si ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 2-3 borcane
Ingrediente
Ingrediente gogosari in otet
  • 3 kg gogosari curatati
  • 350 ml otet alb
  • 250 g zahar
  • 90 g sare neiodata
  • 1 lingura boabe de piper
  • 3-4 frunze de dafin
  • 1 radacina hrean
  • frunze de telina (optional)

Reteta gogosari in otet. Cum sa ii pui si de ce ingrediente ai nevoie

Reteta gogosari in otet
Reteta gogosari in otet

Daca si tu vrei sa stii cum sa pui cei mai buni gogosari in otet atunci primul pas va fi sa cumperi legume de calitate. Verifica gogosarii cu atentie cand ii cumperi, pentru a te asigura ca sunt sanatosi si nu prezinta urme de lovire.

La aceasta reteta trebuie neaparat sa folosesti hrean pentru ca de la aceasta radacina vor ramane gogosari tari si crocanti. Optional, mai poti adauga frunze de visin, deoarece acestea contin taninuri naturale ce ajuta muraturile sa aiba o textura crocanta.

Asadar, primul pas in a pune aceste muraturi va fi sa speli gogosarii foarte bine in apa rece, iar apoi sa ii cureti de cotoare si seminte. Dupa aceea, gogosarii se taie in felii.

Urmatorul pas va fi sa cureti o radacina de hrean, iar apoi sa o tai in felii destul de lungi cat sa poata fi strecurate pe langa feliile de gogosari. Daca urmeaza sa adaugi si frunze de telina, asigura-te ca le speli foarte bine in apa rece.

Borcane cu gogosari murati
Borcane cu gogosari murati

Lasa apoi totul deoparte pentru ca te vei ocupa de saramura. Amesteca otetul si sarea impreuna cu zaharul, pana ce acestea s-au dizolvat. Neaparat sa folosesti sare neiodata, speciala pentru muraturi!

Intr-un lighean mai mare, pune gogosarii si toarna peste acestia saramura. Adauga si o lingura cu boabe de piper negru, 3-4 foi de dafin uscate, radacina de hrean taiata fasii si optional, frunzele de telina.

Amesteca totul foarte bine pentru ca aromele sa se intrepatrunda si apoi lasa gogosarii asa timp de 12 ore, la temperatura camerei. Desigur, ligheanul trebuie acoperit cu o carpa de bucatarie sau cu o folie alimentara.

Citeste si: Conservanti naturali pentru muraturi. Cum sa ii folosesti si care sunt cei mai buni

Urmatorul pas va fi sa pui gogosarii in borcane. Neaparat trebuie sa folosesti borcane curate si sterilizate, daca vrei ca muraturile tale sa se pastreze crocante. Nu uita nici de capace! Daca nu stii cum sa faci asta, gasesti aici un ghid despre sterilizarea borcanelor la cuptor.

Asadar, dupa ce borcanele sunt sterilizate, pune feliile de gogosari taiate in borcane. Nu uita sa adaugi si frunze de dafin, boabe de piper si fasii din radacina de hrean. In cazul in care nu este destula zeama in borcan, mai poti completa cu otet. Sub nicio forma nu trebuie sa folosesti apa!