Cum sa prepari piftie de curcan si care este reteta
Cum sa prepari piftie de curcan si care este reteta

Cum sa prepari piftie de curcan si care este reteta


Cum sa prepari piftie de curcan. Afla care este reteta de care ai nevoie pentru a face acest preparat, care sunt pasii si ce ingrediente sa folosesti. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa prepari piftie de curcan si care este reteta – Cuprins:
Cum sa prepari piftie de curcan si care este reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 5-6
Ingrediente
Ingrediente piftie de curcan
  • 3 kg carne de curcan (de preferat cu os)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina telina
  • 3 lingurite sare
  • 2 lingurite piper negru boabe
  • 3 capatani de usturoi
  • 2-3 foi de dafin

Reteta piftie de curcan. Cum sa faci acest fel de mancare

Piftie de curcan
Piftie de curcan

Daca si tu vrei sa prepari piftie de curcan la tine acasa, afla ca nu este greu deloc. Trebuie doar sa ai ingrediente de calitate si sa urmezi pasii pe care ti-i vom spune. Iata ce trebuie sa faci.

De mentionat faptul ca pentru a face piftie, o sa ai nevoie de carne cu oase pentru a putea extrage gelatina, deoarece asa vei inchega supa. Totodata, o sa ai nevoie de pulpe de curcan, gaturi, dar si aripi sau spate. Desigur, poti folosi si gelatina la plic, insa ideal este sa nu o utilizezi.

Urmatorul pas va fi sa cureti legumele, iar apoi sa speli foarte bine carnea de curcan si sa o crestezi cat mai adanc. De ce pe lung? Ei bine, in acest mod vei expune cartilagiile si oasele, iar eliberarea gelatinei se va face mult mai repede.

Dupa ce ai crestat carnea si ai spalat-o foarte bine, pune 3 litri de apa rece intr-o oala si pune-o la fiert. Carnea trebuie sa fiarba pana ce incepe sa se formeze spuma. Apoi, opreste focul, spala carnea bine si arunca apa in care a fiert.

Pune din nou 3 litri de apa rece intr-o oala, adauga carnea curata si apoi pune-o la fiert pana ce incepe sa se formeze spuma. De data aceasta, spuma se inlatura folosind o spumiera.

Carne de curcan pentru fiert
Carne de curcan pentru fiert

Va trebui sa mai faci acest lucru pana ce nu se va mai forma deloc spuma la suprafata apei in care fierbe carnea de curcan. Dupa aceea, va trebui sa adaugi legumele curatate, adica ceapa, morcovii, radacina de telina si pastarnac, foile de dafin, sarea si boabele de piper.

Cum sa prepari piftie de curcan. Cand legumele au fiert foarte bine, se vor scoate din oala. Scoate apoi carnea fiarta si lasa supa sa se raceasca.

Intre timp, vom toca usturoiul folosind un robot de Bucatarie si putina apa. Adauga acel mujdei in supa si amesteca foarte bine. Lasa usturoiul sa stea in supa timp de 30 de minute, iar apoi va trebui sa o strecori. Este necesar sa faci asta pentru a obtine o piftie “clara”.

Citeste si: Cum se face piftia de porc sau pui si de ce ingrediente ai nevoie

Sarea se va adauga la final, pentru a te asigura ca pui cat trebuie. Pasul final va fi sa montezi piftia in castroane. Pentru asta, va trebui sa tai carnea in bucati mai mici, deoarece o vei aseza in boluri.

Optional, poti pune putine legume din cele fiert in boluri, insa daca nu vrei nu este necesar. Acest lucru se face doar pentru decor, asa ca gustul nu va fi deloc influentat. De asemenea, mai poti adauga si 1-2 frunze de patrunjel verde.

Peste legume se vor adauga bucatile de carne, iar dupa aceea folosind un polonic vei pune supa cu usturoi. Umple bolurile cu supa, iar apoi pune-le la frigider timp de 12 ore sau peste noapte. Nu grabi acest proces, lasa-le sa se raceasca asa cum trebuie.