Cum sa prepari tiramisu cu capsuni. Afla care este reteta pentru a prepara acest desert delicios la tine acasa, dar si de ce ingrediente ai nevoie. Ce trebuie sa stii si care sunt pasii pe care sa ii urmezi!
- 300 g capsuni
- 100 ml sirop de capsuni
- 150 g piscoturi
- 250 g mascarpone
- 250 ml smantana dulce pentru frisca
- 180 g lapte condensat
- 20 g zahar pudra
- 1 lingurita extract de vanilie
Tiramisu cu capsuni. Cum sa pregatesti acest desert
Pentru a prepara acest tiramisu la tine acasa, trebuie sa te asiguri ca folosesti un sirop de capsuni de calitate. Asadar ori cumperi unul mai scump din comert ori il prepari la tine acasa.
Daca alegi a doua varianta, atunci o sa ai nevoie de 200 g de capsuni curatate, 60 ml de apa, 1 lingurita cu suc de portocale sau de lamaie proaspat stors si 50 grame de zahar.
Gustul siropului o sa fie mult mai bun fata de cel din comert, asa ca iti recomandam sa incerci cea de-a doua metoda. In plus, este un sirop natural care nu contine conservanti.
Prepararea siropului este destul de simpla, capsunile se taie marunt si se pun intr-o cratita impreuna cu apa, zaharul si sucul de lamaie sau de portocale. Pune apoi cratita pe foc si amesteca din cand in cand, iar atunci cand fierbe asigura-te ca strivesti foarte bine capsunile.
Dupa aceea, ia cratita de pe foc si las-o sa se raceasca un pic. Siropul de capsuni se strecoara si dupa ce s-a racit complet se pune la frigider timp de 30 de minute.
Intre timp, te vei ocupa de crema. Pentru asta o sa fie nevoie sa mixezi smantana impreuna cu mascarpone si laptele condensat, iar apoi sa adaugi treptat zaharul pudra si lingurita cu extract de vanilie.
Urmatorul pas va fi sa scoti siropul de capsuni de la frigider, apoi sa incepi sa montezi prajitura. Piscoturile se vor inmuia in sirop, dupa care se vor aseza intr-o tava.
Citeste si: Cum sa faci prajitura absolut geniala cu capsuni si fara coacere
Peste acel strat de piscoturi urmeaza un strat de capsuni taiate felii subtiri si un strat din crema obtinuta mai devreme. Repeta acesti pasi pana ce epuizezi ingredientele. Optional, mai poti presara si putina cafea macinata pe deasupra!
Dupa ce ai terminat de montat acest tiramisu cu capsuni trebuie sa stii ca desertul nu poate fi mancat imediat, din pacate. Deoarece crema este prea moale, prajitura trebuie lasata la frigider timp de minimum 4 ore, insa ideal este sa o lasi peste noapte.
A doua zi, tiramisu poate fi consumat fara probleme. Tot ce mai trebuie sa faci este sa decorezi prajitura cu cateva capsuni taiate, asta daca mai doresti si mai ai putina rabdare!