Cum sa faci prajitura tavalita cu nuca de cocos
Cum sa faci prajitura tavalita cu nuca de cocos

Cum sa faci prajitura tavalita cu nuca de cocos


Pentru ca o reteta de desert este binevenita in orice moment, astazi o sa iti prezentam prajitura tavalita cu nuca de cocos. Un desert delicios si usor de facut, care va fi gata in maximum 90 de minute. Iata cum sa faci prajitura si de ce ingrediente ai nevoie.

Cum sa faci prajitura tavalita cu nuca de cocos – Cuprins:
Cum sa faci prajitura tavalita cu nuca de cocos
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente blat prajitura
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 buc. oua
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente glazura
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 buc. esenta de rom
  • 200 gr nuca de cocos
  • 2 linguri cacao

Cum sa prepari prajitura tavalita cu nuca de cocos

Prajitura tavalita cu nuca de cocos
Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Primul pas este sa preparam blatul pentru aceasta prajitura, asa ca mixam albusurile cu zaharul pana ce compozitia o sa se intareasca. Treptat, adaugam si galbenusurile, iar dupa ce am termina adaugam si uleiul. Nu uitati, uleiul trebuie adaguta putin cate putin, in timp ce totul se amesteca.

Se adauga si faina, care se amesteca impreuna cu praful de copt, putin cate putin. Amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza. Totul se pune intr-o tava pe care ati tapetat-o cu hartie de copt.

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade si blatul se lasa timp de 20 de minute. Nu uita de testul scobitorii pentru a vedea daca blatul este gata, daca scobitoarea iese curata atunci cand intepi blatul, atunci este gata. Scoate din cuptor si lasa la racit, iar dupa ceea taie cubulete.

Citeste si: Cum se prepara prajitura Jerbo

Pentru a prepara glazura prajiturii este necesar sa amestecam cacao cu untul si zaharul, intr-o cratita pe care o punem la foc mic. Dupa ce zaharul si untul s-au topit, adaugam si esenta de rom. Totul se lasa sa se raceasca.

Fiecare cub de blat se ia si se trece prin glazura, iar apoi il tavaliti prin nuca de cocos rasa. De aici si numele de prajitura tavalita. Totusi, daca nu doresti sa faci acest lucru si vrei sa schimbi un pic reteta, iti recomandam sa coci blatul intr-o forma rotunda.

Astfel, nu vei mai taia blatul in cubulete, ci o sa pregatesti glazura pentru prajitura si o sa o torni peste forma rotunda a blatului.

Pe deasupra, punem nuca de cocos din belsug. Desigur, nu o sa se mai numeasca prajitura tavalita, insa gustul va fi acelasi, pentru ca nu se schimba absolut nici un ingredient.