Cum sa faci fursecuri cu untura si smantana. Reteta delicioasa!
Cum sa faci fursecuri cu untura si smantana. Reteta delicioasa!

Cum sa faci fursecuri cu untura si smantana. Reteta delicioasa


Cum sa faci fursecuri cu untura si smantana. Afla care este cea mai buna reteta si de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara acest ingredient delicios. Ce trebuie sa stii si care este modul de preparare al fursecurilor.

Cum sa faci fursecuri cu untura si smantana. Reteta delicioasa – Cuprins:
Cum sa faci fursecuri cu untura si smantana. Reteta delicioasa
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 2-3
Ingrediente
Ingrediente fursecuri cu untura si smantana
  • 600 gr faina
  • 300 gr untura
  • 80 gr smantana grasa 40% grasime
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr zahar brun
  • 3 buc. oua
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • sare
  • ciocolata taiata in cubulete sau stafide (sau ambele)

Cand si cum au aparut fursecurile

Fursecuri cu untura si smantana
Fursecuri cu untura si smantana

Fursecurile cu ciocolata au fost inventate din greseala! Va puteti da seama ce greseala minunata a facut cineva prin anii 30? Istoria spune ca Ruth Graves Wakefield, impreuna cu sotul ei au cumparat un han si au inceput sa gateasca preparate speciale pentru oaspetii lor. Specialitatea localului era homarul si nimeni nu si-a imaginat ce va urma.

Ruth Wakefield era un bucatar desavarsit, dar si un cunoscut nutritionist asa ca stia cum sa combine ingredientele in bucatarie. Insa, a facut si greseli care au transformat-o in cea mai cunoscuta inventatoare din secolul XX.

Sa revenim la ce s-a intamplat in ziua inventiei. In jurul anului 1938 Ruth Wakefield era in bucatarie si pregatea o prajitura. In mod accidental, a pus ciocolata in aluat si tot timpul de coacere a prajiturii, Ruth se teme ca ciocolata se va topi si-i va distruge desertul.

Ei bine, nu a fost asa. Oaspetii au fost extrem de incantati de preparat. Ruth si a denumit inventia „fursec de ciocolata”, reteta a fost publicata in mai multe ziare din Bonston, iar americanii pur si simplu au adorat desertul.

Astfel, dintr-o greseala ea a inventat „fursecurile de ciocolata” si a devenit una dintre cele mai cunoscute femei inventatoare ale acelui secol. Si acum va intreb pe voi: ce ar fi fost viata noastra fara fursecuri? Hai sa nu ne mai gandim si sa mergem in bucatarie sa le pregatim!

Cum sa prepari fursecuri cu untura si smantana

Fursecuri la cuptor
Fursecuri la cuptor

Partea cea mai frumoasa la aceasta reteta este ca se face foarte repede si extrem de usor. Intr-un bol mai mare vom pune untura, smantana, zaharul pudra si pe cel brun, ouale, esenta de vanilie, zaharul vanilat, un praf pe sare si amestecam bine ingredientele.

Zaharul brun este foarte important in aceasta reteta pentru ca le confera fursecurilor noastre o consistenta caracteristica si le da o aroma de caramel. Praful de copt il amestecam cu faina si apoi o adaugam putin cate putin in castronul nostru, pana o vom incorpora pe toata si amestecam foarte bine.

Citeste si: Reteta de fursecuri cu stafide si unt

Adaugam ciocolata care trebuie sa fie neagra cu 70 – 80 % cacao si cateva stafide. Puteti sa faceti doar cu ciocolata sau doar cu stafide. Pegatim o tava pe care o imbracam in hartie de copt si ne apucam de „modelat”.

Daca aveti o lingura pentru inghetata, va va fi de mare ajutor, insa va descurcati si cu 2 linguri obinuite. Asadar, vom lua cate o cupa de aluat (sa fie plina) si o vom pune in tava. Sa nu puneti fursecurile apropiate pentru ca vor creste foarte mult si riscati sa se lipeasca.

Vom incalzi cuptorul la 180 de grade si vom baga tava la cuptor pentru 15 – 20 de minute. O sa va mai ramana aluat, asa ca o sa trebuiasca sa faceti mai multe tavi. Doamne! Sunt absolut minunate aceste fursecuri fragede si gustoase! Sunt perfecte la micul dejun cu un pahar cu lapte. Spor si pofta buna, dragii mei!