Daca nu ai gustat pana acum chipsuri de banane iti sugeram sa nu mai pierzi timpul si sa le faci imediat. Nu de alta, dar este extrem de simplu sa inveti cum sa le prepari si in acelasi timp este o gustare sanatoasa.
- 3 banane coapte
- zeama de la o lamaie
Chipsuri de banane. Cum sa le faci pentru a iesi crocante
In cazul in care vrei sa renunti la chipsurile clasice din cartofi, ar fi bine sa incerci aceasta reteta de chipsuri de banane. Se prepara extrem de usor si ai nevoie de doar 90 de minute.
In primul rand, trebuie sa stii ca ai nevoie de banane coapte, insa care nu au urme maro pe coaja. Acestea nu trebuie sa fie prea moi, deoarece trebuie taiate perfect asa ca cele prea coapte nu o sa poata fi utilizate.
Pentru a prepara o portie de chipsuri ai nevoie de 3 banane coapte si zeama de la o lamaie. Bananele se taie felii, nu mai groase de 0.2-0.3 centimetri.
Urmatorul pas va fi sa pui o hartie de copt pe o tava, iar apoi sa asezi feliile de banane. Folosind o pensula, unge feliile de banane cu putina zeama de lamaie.
Cuptorul se preincalzeste la temperatura de 100-110 grade Celsius, iar apoi tava cu feliile de banane se pune la copt timp de 90 de minute. Totusi, va trebui sa le intorci pentru a te asigura ca se vor rumeni pe ambele parti.
Bananele vor fi gata numaidecat, insa pentru a fi crocante trebuie sa le lasi sa se raceasca. Abia atunci le poti savura cum trebuie. Nu te speria daca chipsurile sunt moi atunci cand le-ai scos din cuptor, va trebui sa ajunga la temperatura camerei si vor fi crocante.
Daca vrei sa le imbunatatesti gustul, le poti presara cu putina scortisoara. Vestea buna este ca le poti pastra timp de o saptamana fara probleme, insa doar intr-o caserola care se inchide etans.
Aceste chipsuri de banane se pot pregati si la air fryer, daca ai asa ceva. Metoda este mult mai rapida, asa ca o poti incerca si tu.
Dispozitivul trebuie setat la temperatura de 180 grade Celsius, iar bananele trebuie puse pe o hartie de copt. Nu uita sa le ungi cu putin suc de lamaie, iar apoi sa le aranjezi incat sa aiba loc. Daca ai prea multe, le poti face in doua ture, nu trebuie sa pui feliile unele peste altele.
Citeste si: Chipsuri de casa. Cum sa le prepari, reteta pentru a iesi crocante
Chipsurile se vor gati timp de 10-12 minute, insa va trebui sa le intorci pentru a fi crocante pe ambele parti. Bineinteles, atunci cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca pentru a fi crocante.
Ar fi bine sa stii ca aceste chipsuri sunt o sursa de carbohidrati si fibre pentru organism, dar in acelasi timp contin si potasiu, adica benefice pentru sistemul muscular. Ca sa nu mai spunem ca sunt mult mai sanatoase fata de chipsurile de cartofi pe care le gasesti in magazine!