Cum sa faci cea mai buna pasta de mici! Reteta perfecta pentru a ii pregati la gratar!
Cum sa faci cea mai buna pasta de mici! Reteta perfecta pentru a ii pregati la gratar!

Cum sa faci cea mai buna pasta de mici. Reteta perfecta pentru a ii pregati la gratar!


Cum sa faci cea mai buna pasta de mici. Acum ca a venit sezonul cald, o sa putem face gratare cu prietenii, iar principalul fel de mancare pe care il vom gati vor fi micii. Fie ca decidem sa cumparam carnea din comert, fie ca vrem sa ii facem noi, micii la gratar reprezinta motivul principal al romanilor de a face un gratar si a petrece timp cu prietenii.

Totusi, recomandam sa faceti carnea sau pasta de mici in casa, pentru ca doar asa puteti obtine acei mici pufosi, suculenti si aromati. Afla cum sa faci carnea de mici, ce ingrediente trebuie sa pui si la ce trebuie sa ai grija atunci cand ii faci pe gratar. Bineinteles, nu toti vor putea face micii la gratar, asa ca o sa iti aratam si cum sa ii faci acasa, la cuptor!

Cum sa faci cea mai buna pasta de mici! Reteta perfecta pentru a ii pregati la gratar! – Cuprins:
Cum sa faci cea mai buna pasta de mici! Reteta perfecta pentru a ii pregati la gratar!
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 4-5
Ingrediente
Ingrediente pentru pasta de mici
  • 700 gr carne de vita
  • 200 gr piept de porc (fara sorici)
  • 100 gr carne de oaie
  • 300 ml supa de oase sau apa rece
Condimente pentru carnea de mici facuta in casa
  • 20 gr sare
  • ½ lingurita piper negru macinat
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 6 buc. boabe ienibahar
  • 1 lingura seminte chimen
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • ulei (foarte putin, doar pentru a unge masina de tocat sau vasul in care punem carnea)

Cum sa prepari pasta de mici in casa

Pasta de mici
Pasta de mici

Pentru a pregati carnea de mici acasa, o sa incepem cu taierea carnii. Aveti grija ca pieptul de porc sa nu aiba sorici, iar carnea de oaie sa aiba un pic de grasime, pentru ca va da savoare. Dati toata carnea prin masina de tocat, impreuna cu cateii de usturoi.

Adaugati toate condimentele, nu si bicarbonatul, pe care il vom pune la sfarsit. Va fi necesar sa pisati boabele de ienibahar si bobitele de coriandru, dar si celelalte condimente pentru a obtine o pulbere fina pe care o veti amesteca impreuna cu carnea.

Carnea de mici va trebui amestecata extrem de bine, asa ca puteti apela si la ajutorul unui robot de bucatarie, pe care l-ati echipat cu carligul pentru framantat aluat. In vasul robotului de bucatarie puneti carnea si adaugati bicarbonatul de sodiu alimentar.

Treptat, adaugati si supa de oase rece si continuati sa amestecati timp de 8 minute, in care pasta de mici o sa devina pufoasa si destul de moale. Puneti supa treptat si verificati consistenta compozitiei. Daca incepe sa se faca prea moale, nu mai adaugati supa pentru ca este de ajuns.

Dupa ce ati amestecat foarte bine, acoperiti vasul in care ati pus carnea de mici cu o folie de plastic alimentara si lasati totul in frigider timp de 24 de ore.

Cum sa prepari micii la gratar

Cum sa prepari micii la gratar
Cum sa prepari micii la gratar

A venit si „ziua cea mare” atunci cand punem micii la gratar. Scoateti pasta de mici din frigider si lasati-o timp de 20-30 de minute sa ajunga cat de cat la temperatura camerei.

Intre timp, aprindeti focul si asigurati-va ca gratarul va fi bine incins. Mai mult, evitati focul cu flacara deschisa, asa ca lasati carbunii sa isi faca treaba.

Citeste si: Cum sa cureti gratarul de grasimea acumulata

Dupa ce gratarul s-a incins, ungeti-l cu o bucata de slanina sau cu un servetel imbibat in ulei de floarea soarelui. Dupa ce ati terminat aceasta operatiune, sunteti gata sa puneti micii pe gratar. Nu dam sfaturi despre forma si marimea lor, pentru ca aici totul depinde de gustul fiecaruia.

Micii trebuie sa fie suculenti, asa ca ii intoarceti destul de repede pe fiecare fata, pana acestia se rumenesc. Daca va plac mai cruzi, o sa trebuiasca sa ii luati destul de repede de pe gratar.

Iarasi, este o chestiune de gusturi, asa ca fiecare ii gateste dupa cum ii plac. O sa vedeti ca atunci cand sunt gata, o sa ii puteti lua cu usurinta de pe gratar.