Brownie cu visine sau cirese. Cum sa prepari acest delicios la tine acasa, care este reteta, care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi. Iata ce trebuie sa stii pentru a pregati aceasta prajitura.
- 150 g unt
- 300 g zahar
- 3 oua
- 120 g faina
- 200 g ciocolata neagra sau cu lapte
- 70 g pudra de cacao
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita praf de copt
- 250 g cirese sau visine
Reteta brownie cu visine sau cirese. Cum sa o prepari
Pentru a prepara brownie cu cirese sau visine poti folosi fructe proaspete, congelate sau fructe din compot. Ideal este sa folosesti fructe proaspete, insa daca nu este sezonul cele congelate vor fi inlocuitorul perfect.
In cazul in care folosesti fructe congelate va fi nevoie sa lasi prajitura la cuptor un pic mai mult, deoarece acestea maresc umiditatea din aluat.
Primul pas cu care vei incepe va fi sa topesti untul intr-o cratita, iar peste acesta sa pui 100 g de zahar. Amesteca foarte bine pana ce zaharul se va fi dizolvat si compozitia se ingroasa. Ia cratita de pe foc si las-o la racit.
Dupa aceea, sparge ouale si pune continutul intr-un castron mai mare. Adauga restul de zahar si folosind un mixer amesteca pana ce compozitia devine pufoasa si aproape se dubleaza in volum, adica in jur de 3-4 minute.
Urmatorul pas va fi sa adaugi untul topit mai devreme si sa amesteci inca o data pana ce il incorporezi in compozitia de aluat. Apoi, adauga pudra de cacao, faina, sarea si praful de copt si pe urma continua sa amesteci foarte bine pana la omogenizare.
Lasa totul de-o parte pentru ca este timpul sa te ocupi de fructe. Acestea se spala foarte bine si apoi se taie pe jumatate. Ciocolata se va taia apoi in bucati mici.
Ambele ingrediente se pun peste compozitia de aluat si se amesteca folosind o spatula. Dupa aceea, pune totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Citeste si: Negrese cu caramel sarat. Cum sa faci acest desert si ce reteta sa folosesti
Tava va merge la cuptorul preincalzit la temperatura de 170 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute. Va trebui sa faci testul scobitorii, adica sa infigi o scobitoare in aluat, iar daca aceasta va iesi curata inseamna ca prajitura ta este gata.
O alta varianta este sa gatesti prajitura mai putin, adica in jur de 37-38 de minute. Cand faci testul scobitorii aceasta trebuie sa iasa cu cateva bucatele de aluat lipite. Daca o lasi mai putin la cuptor, prajitura va avea o consistenta cleioasa.
Prajitura se lasa la racit pentru aproxativ o ora, inainte sa poata fi taiata. Cu cat astepti mai mult, cu atat o vei putea taia mai bine.