Ardei umpluti la cuptor. Afla cum sa prepari acest fel de mancare extrem de popular, dar si de ce ingrediente ai nevoie. Ce trebuie sa stii, care este reteta, dar si ce pasi trebuie sa urmezi.
- 700 g carne tocata (porc+vita)
- 6 ardei grasi
- 1 ceapa
- 100 g orez
- 500 ml suc de rosii
- 2 linguri ulei
- 1-2 foi de dafin
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- sare
- piper negru proaspat macinat
- cimbru uscat (optional)
- smantana pentru servit
Reteta ardei umpluti la cuptor. Cum sa ii pregatesti
Daca si tu vrei sa prepari ardei umplut la cuptor, atunci ai ajuns unde trebuie pentru ca o sa iti explicam reteta pas cu pas. Nu este de loc grea, ai sa te convingi pe parcurs.
Primul lucru cu care incepi va fi sa cureti ardeii, asadar va trebui sa le tai cotorul, iar apoi sa ii cureti de seminte si nervuri la interior.
Dupa ce ai terminat cu ardeii, este timpul sa te ocupi de ceapa. Aceasta trebuie taiata marunt, insa mare atentie la ochi pentru ca o sa iti provoace putine lacrimi.
Urmatorul pas in reteta de ardei umpluti la cuptor va fi sa calesti ceapa. O sa ai nevoie de o cratita in care pui o lingura de ulei, iar apoi ceapa taiata marunt si putina sare.
Ceapa se caleste pana ce devine translucida, timp de 1-2 minute. Imediat dupa asta adauga orezul si continua sa amesteci timp de 2 minute. Apoi, lasa totul la racit.
Intre timp, te vei ocupa si de carne. Carnea tocata se asezoneaza cu sare, piper negru proaspat macinat si putin cimbru uscat, asta daca iti place. Daca nu, poti renunta la cimbru.
Mai departe, toaca legaturile de marar si patrunjel, iar dupa asta le adaugi peste carnea tocata si restul ingredientelor. Totul se amesteca pana la omogenizare. Compozitia pentru ardei umpluti la cuptor este gata!
Urmatorul pas va fi sa umpli ardeii pe care i-ai scobit mai devreme. Fiecare ardei se umple cu carne tocata, iar ca si capac se va pune o felie de rosie.
Acum ca ai terminat cu acesti pasi, este momentul sa montezi vasul pentru a baga ardeii la cuptor. Ai nevoie de un vas termorezistent sau o oala.
Citeste si: Cum sa faci zacusca de fasole si care este reteta
Pune ardeii in vas, iar dupa aceea pune sucul de rosii. Daca este prea gros, sucul de rosii se poate dilua cu putina apa. Sosul ar trebui sa ajunga pana la jumatatea ardeilor. Nu uita sa adaugi si frunzele de dafin!
Cuptorul se va preincalzi la temperatura de 180 grade Celsius. Cand a atins temperatura dorita, vasul se va acoperi cu capac sau cu o folie de aluminiu si va merge la cuptor timp de 45 de minute.
Dupa ce au trecut cele 45 de minute scoate capacul sau folia de aluminiu si mai lasa ardeii la gatit timp de 30 de minute. In cazul in care sosul a scazut prea mult, mai poti adauga o cana cu apa fierbinte.
Reteta de ardei umpluti la cuptor este gata! Obligatoriu, acestia se servesc cu putina smantana, insa iti recomandam sa aiba 30% grasime.