Paduchi la leandru. Afla cum sa combati acesti daunatori si mai ales ce tratament sa aplici, pentru a te asigura ca planta va creste sanatoasa. Nu intra in panica daca vezi micile insecte de culoare galbena, deoarece te vom invata ce trebuie sa faci.
Paduchi la leandru. Cum sa combati acesti daunatori si ce tratament aplici
Daca ai un leandru in curte si l-ai gasit plin de acei paduchi galbeni, nu e cazul sa intri in panica. Este vorba de un atac al afidelor, insa daca exista un numar foarte mare de insecte ar trebui sa actionezi destul de repede, deoarece acestea pot rani planta destul de mult.
Afidele sau acei paduchi galbeni pe care ii gasesti pe leandru se hranesc cu seva plantei. Primele semne ca exista un atac al afidelor sunt acele mici pete lipicioase pe frunze, care de fapt sunt excrementele micilor insecte. Mare atentie, deoarece suprafetele lipicioase vor atrage si furnicile.
Citeste si: Ingrijire leandru. Cum sa il inmultesti si ce ingrasamant aplici
Furnicile mananca excrementele si de multe ori o sa vezi ca pe plantele atacate de afide isi fac aparitia destul de repede. Practic, furnicile protejeaza afidele pentru a se hrani.
Cea mai simpla metoda de a scapa de acesti paduchi la leandru este sa reduci cantitatea de apa pe care o administrezi plantei, dar in acelasi timp si fertilizarea. Daca vorbim despre un leandru de dimensiuni mai mici, poti sa tai ramurile infestate sau sa le speli cu ajutorul unui furtun cu presiune.
Paduchi la leandru. Vei gasi afidele pe varfurile lastarilor, pe suprafetele inferioare ale frunzelor sau pe ramurile tinere. Daca vrei sa incerci un tratament chimic, atunci poti sa folosesti Actara, Mospilan, Calypso, Decis sau Movento.
Totodata, mai poti aplica si un insecticid bio, pe care il poti face din sapun de casa si apa. O sa fie nevoie sa razi un pic de sapun, cat sa incapa intr-o lingura, pe care sa il amesteci cu putina apa calda. Dupa aceea, pune intregul amestec intr-un litru de apa.
Totul trebuie sa fie pus intr-un recipient cu pulverizator, iar apoi sa amesteci foarte bine. Pulverizeaza solutia pe leandru, insa asigura-te ca insecticidul ajunge si pe suprafetele inferioare ale frunzelor. Doar asa poti sa scapi de acei paduchi la leandru.
Poti aplica acest instecticid bio o data la cateva zile, insa evita sa aplici atunci cand este foarte cald sau planta se afla in bataia soarelui. Aplica solutia dimineata sau dupa masa, atunci cand soarele nu mai arde atat de mult.