De ce cad frunzele la trandafirul japonez. Cum sa procedezi pentru a identifica problema 
De ce cad frunzele la trandafirul japonez. Cum sa procedezi pentru a identifica problema 

De ce cad frunzele la trandafirul japonez. Cum sa procedezi pentru a identifica problema 


De ce cad frunzele la trandafirul japonez. Afla cum sa ingrijesti planta in mod corect, dar mai ales care pot fi cauzele si ce probleme intampina trandafirul tau. Ce trebuie sa stii si care sunt pasii pe care sa ii urmezi in a rezolva problema.

De ce cad frunzele la trandafirul japonez. Cum sa procedezi pentru a identifica problema  – Cuprins:

De ce cad frunzele la trandafirul japonez. Cum sa ingrijesti planta si ce trebuie sa faci

De ce cad frunzele la trandafirul japonez. Cum sa procedezi pentru a identifica problema 
De ce cad frunzele la trandafirul japonez. Cum sa procedezi pentru a identifica problema 

De ce cad frunzele la trandafirul japonez. Daca si tu ai intampinat aceasta problema, atunci o sa iti spunem ce pasi ar trebui sa urmezi si mai ales cum sa identifici problema care afecteaza planta.

In primul rand, poate fi vorba despre stresul termic. Diferentele de temperatura pot influenta trandafirul, asa ca mare atentie la locul unde pui ghiveciul in casa sau in gradina, dar si cand vrei sa scoti planta afara atunci cand vine sezonul cald.

Trandafirul japonez se dezvolta cel mai bine la temperaturi cuprinse intre 15 si 25 de grade Celsius. Asadar, va trebui sa il protejezi in timpul sezonului rece, dar si cand vine vara pentru ca acesta sa nu fie afectat de temperaturile prea ridicatae.

Si umiditatea joaca un rol foarte important, iar daca aceasta este prea scazuta atunci frunzele trandafirului vor incepe sa cada. Acest lucru se intampla din cauza stresului, asa ca trebuie sa iei in considerare si acest factor.

Apa este foarte importanta pentru trandafir, insa daca il uzi prea des atunci este posibil ca frunzele plantei sa inceapa sa cada. Prea multa apa la nivelul radacinilor o sa cauzeze sufocarea acestora, iar mai apoi putrezirea.

Uda planta doar atunci cand pamantul de la suprafata este uscat, insa este bine sa verifici si primii 3 centimetri de pamant pentru a te asigura ca pamantul nu are apa. Expertii ne sfatuiesc sa udam trandafirul dimineata.

Frunza ingalbenita trandafir japonez
Frunza ingalbenita trandafir japonez

Nu uita de faptul ca pentru ca procesul de fotosinteza sa se desfasoare in mod corect planta are nevoie de lumina. Tocmai de aceea, trandafirul japonez are nevoie de lumina directa a soarelui timp de 6-8 ore in fiecare zi. In caz contrar, acesta o sa creasca mai greu si ramurile se vor alungi catre zonele mai luminoase.

Desigur, frunzele pot cadea si din cauza daunatorilor. Aici amintim afidele, acarienii sau musculitele albe de sera. De regula, insectele daunatoare se vor ascunde pe partea inferioara a frunzelor, asa ca trebuie sa le inspectezi in mod constant. In cazul afidelor, vei putea observa si urme lipicioase pe frunze.

Citeste si: Cum sa scapi de afide la un trandafir japonez cu acest insecticid bio

Bolile fungice pot reprezenta o alta cauza pentru care frunzele trandafirului japonez incep sa cada. Spre exemplu, fainarea este una dintre acestea si primele semne se vor observa usor, sub forma unor pete mici de culoare alba pe frunze sau pe boboci. 

Bolile fungice apar din cauza unui nivel de umiditate prea mare, dar si din lipsa circulatiei aerului. Tocmai de aceea, ghiveciul trebuie tinut intr-o incapere unde aerul circula fara probleme.

La final, trebuie sa iti mai spunem ca frunzele pot cadea si din cauza deficientei de nutrienti. Lipsa azotului duce la ingalbenirea frunzelor, iar lipsa potasiului duce la brunificarea acestora. Este indicat sa utilizezi un ingrasamant solid cu eliberare treptata, pentru ca planta sa se dezvolte sanatos.

Ingrasamantul se aplica primavara, pentru ca planta sa aiba destule substante nutritive necesare in sezonul cald. Tot in aceasta perioada poti taia anumite ramuri, daca trandafirul tau a crescut prea mult.