De ce cad frunzele la dipladenia. Cum sa ajuti planta si care sunt cauzele
De ce cad frunzele la dipladenia. Cum sa ajuti planta si care sunt cauzele

De ce cad frunzele la dipladenia. Cum sa ajuti planta si care sunt cauzele


De ce cad frunzele la dipladenia. Afla cum sa ai grija de planta ta, dar mai ales care sunt cauzele ce duc la caderea frunzelor. Ce trebuie sa iei in considerare si cum sa ingrijesti dipladenia in mod corect, iata ce trebuie sa stii!

De ce cad frunzele la dipladenia. Cum sa ajuti planta si ce poti face – Cuprins:

De ce cad frunzele la dipladenia. Cum sa procedezi si care pot fi cauzele

De ce cad frunzele la dipladenia
De ce cad frunzele la dipladenia

De ce cad frunzele la dipladenia. Daca si tu ti-ai pus aceasta intrebare, atunci cu siguranta exista o problema cu planta ta. O sa iti explicam care pot fi cauzele, dar si cum sa actionezi pentru a o ajuta sa isi revina.

In primul rand, daca frunzele plantei au inceput sa cada, ar trebui sa le inspectezi cu atentie. Poate fi vorba doar despre o deficienta de nutrienti, asa ca o poti rezolva usor. Spre exemplu, daca frunzele dipladeniei au inceput sa se ingalbeneasca si creste foarte greu, atunci exista o deficienta de azot.

In cazul in care observi pete de culoare maro, atunci exista o deficienta de potasiu. Ideal ar fi sa folosesti un ingrasamant de tip NPK 10-10-10 pentru planta ta, asta insemnand ca acesta contine azot, fosfor si potasiu, pe care sa il aplici in timpul sezonului cald, atunci cand planta este in perioada de vegetatie.

Iti recomandam sa folosesti un ingrasamant lichid o data la 2-3 saptamani sau un ingrasamant solid cu eliberare treptata. Tine minte totusi ca atunci cand se apropie sezonul rece planta va intra in perioada de repaus vegetativ si nu va mai avea nevoie de fertilizare.

Caderea frunzelor la dipladenie poate fi cauzata si de cantitatea de apa pe care o administrezi. Daca o sa o uzi prea des, radacinile plantei o sa putrezeasca si frunzele o sa inceapa sa se ingalbeneasca sau sa cada.

Verifica daca ghiveciul are gauri de drenare a apei, deoarece acestea sunt foarte importante. Daca acesta nu are, atunci ar fi cazul sa le faci daca poti sau sa muti planta in alt ghiveci. Nu uita sa uzi planta doar atunci cand pamantul de la suprafata este uscat, iar astfel te asiguri ca nu o sa o uzi prea des.

Dipladenie inflorita
Dipladenie inflorita

Daca planta a fost udata prea mult si radacinile au fost deja afectate, atunci primul pas va fi sa o muti intr-un alt ghiveci si sa folosesti pamant proaspat. De asemenea, ar trebui sa tai radacinile care au fost afectate deja. Uda planta abia dupa ce pamantul va fi uscat.

Caderea frunzelor poate fi influentata si de faptul ca planta primeste prea putina apa. Cu toate ca dipladenia poate tolera o perioada cu apa mai putina, frunzele o sa inceapa sa se ofileasca, asa ca mare atentie cand o uzi.

Dipladenia poate sa inceapa sa piarda frunze si daca temperatura la care este tinuta e prea mare. Astfel, planta va intra intr-o stare de soc, iar de regula aceasta este asociata si cu lipsa apei, deoarece aceasta se poate evapora din cauza caldurii.

Citeste si: Cum sa cresti Dipladenia. Ingrijire, inmultire, boli si daunatori

Pe timpul verii, cand temperaturile sunt mai ridicate, asigura-te ca uzi planta si ca tii ghiveciul intr-un loc unde dipladenia este protejata de lumina directa a soarelui.

In acelasi timp, dipladenia poate sa fie afectata si de temperaturile scazute si asta duce iarasi la caderea frunzelor. Nu este indicat sa pui ghiveciul intr-un loc unde exista curent de aer rece, spre exemplu langa o usa, langa o aerisire sau langa o fereastra. Pe timpul iernii, planta trebuie protejata de frig sau de temperaturile scazute.

Bineinteles, caderea frunzelor poate fi cauzata si de daunatori, iar acarienii sau afidele sunt principalele probleme. Mai poti intalni si paduchi lanosi. Poti scapa de daunatori folosind un insecticid preparat in casa cu saun sau ulei de neem.