Cum sa recoltezi salata fara sa ii afectezi cresterea
Cum sa recoltezi salata fara sa ii afectezi cresterea

Cum sa recoltezi salata fara sa ii afectezi cresterea


Cum sa recoltezi salata fara sa ii afectezi cresterea si pentru a te bucura pentru o perioada mai lunga de-a lungul anului. Iata ce trebuie sa stii si care este secretul!

Cum sa recoltezi salata fara sa ii afectezi cresterea – Cuprins:

Cum sa recoltezi salata fara a o scoate din pamant

Cum sa recoltezi salata
Cum sa recoltezi salata

Cum sa recoltezi salata. Afla ce trebuie sa faci pentru a nu ii afecta cresterea si de ce iti recomandam sa procedezi asa data viitoare cand vrei salata verde proaspata din gradina ta.

Trebuie sa recunoastem faptul ca recoltarea salatei o faceam destul de simplu, o scoteam din pamant, ii taiam radacina si o spalam, iar apoi era taiata si pusa intr-un bol.

Totusi, ar fi bine sa stii ca poti recolta salata in mod inteligent, pentru ca aceasta sa creasca in continuare si pentru a te bucura de roade pe o perioada mai lunga de-a lungul anului.

Nu de alta, dar aceasta creste foarte repede, iar noile frunze pot fi recoltate deja in urmatoarele saptamani de la taiere.

Modul de recoltare este extrem de simplu! Desigur, iti mai mentionam faptul ca recoltarea se face cel mai bine dimineata, atunci cand frunzele de salata sunt foarte crocante si au un gust mai bun.

Pentru recoltare o sa ai nevoie de o foarfeca bine ascutita, dar in acelasi timp foarte bine curatata pentru a te asigura ca salata va creste sanatoasa si dupa ce ai taiat din ea.

Salata Lollo Rosso
Salata Lollo Rossa

Folosind foarfeca, taie frunzele mari de la baza, insa doar primele randuri, taia la o inaltime mai mare de 3 cm de la baza. Totodata, nu te atinge de frunzele mai mici din centrul salatei.

Dupa ce ai taiat frunzele, asigura-te ca uzi planta pentru a te bucura de roade si in perioada ce urmeaza. Trebuie sa mai stii ca noile frunze vor fi un pic mai mici decat cele pe care le-ai taiat, insa nu credem ca asta e o problema prea mare.

Citeste si: Semanare salata toamna. Cum sa o faci, in mod corect

Repetand aceasta operatiune, te vei putea bucura de salata proaspata timp de multe saptamani. Atunci cand vor aparea semintele, trebuie sa stii ca salata nu va mai fi la fel de gustoasa, chiar va avea gust amarui.

Cele mai bune soiuri de salata pentru a fi folosite sunt Valmaine sau Lollo Rossa. Pentru cei ce nu stiu, Lollo Rosso este salata cu frunze rosii, care dupa parerea noastra este si mai gustoasa.

Daca vrei sa te bucuri de salata proaspata si in sezonul rece, ar fi bine sa mai stii ca cel mai bun loc pentru a o cultiva este intr-un solar sau o sera. Nu trebuie sa fie un spatiu incalzit, insa salata va fi protejata in noptile cand temperaturile scad destul de mult sau atunci cand cade bruma.