Cum sa cureti hornul casei cu solutii din comert. Cele mai bune metode
Cum sa cureti hornul casei cu solutii din comert. Cele mai bune metode

Cum sa cureti hornul casei cu solutii din comert. Cele mai bune metode


Cum sa cureti hornul casei cu solutii din comert. Care sunt cele mai bune metode pe care le poti folosi si de ce este recomandat sa cureti in fiecare an cosul de fum al casei tale. La ce riscuri de expui daca nu faci asta.

Cum sa cureti hornul casei cu solutii din comert. Cele mai bune metode – Cuprins:

De ce este necesar sa cureti cosul de fum

Incendiu la cosul de fum
Incendiu la cosul de fum

In cazul in care nu stiai, expertii recomandam sa cureti cosul de fum al casei in fiecare an. Explicatia este destul de simpla: prin necuratare, va creste si riscul de incendiu pentru ca hornul se poate infunda cu funingine, dar si cu alte reziduuri ce rezulta in urma procesului de ardere.

De asemenea, necuratarea hornului duce si la scaderea eficientei sobei. Practic, nu se va mai produce atata caldura, asa ca va trebui sa arzi si mai mult lemn ceea ce inseamna costuri mai mari.

Citeste si: Cum sa cureti cosul de fum al casei fara sa ai nevoie de un specialist

Totodata, va creste si riscul de intoxicare cu monoxid de carbon, dar si riscul de aparitie a unui incendiu. Mare atentie si la umiditatea lemnului, pentru ca o umiditate ridicata poate duce la depuneri mai mari.

Este indicat sa cureti cosul de fum atunci cand vine sezonul rece, asa ca iti recomandam sa iei aceste sfaturi in serios si atunci cand vine toamna si temperaturile scad sa nu uiti sa faci aceasta operatiune.

Tocmai de aceea, iti venim in ajutor si o sa iti aratam care sunt cele mai usoare metode de a curata hornul casei folosind solutii din comert. Nu trebuie sa depui vreun efort prea mare, asa ca ar fi bine sa stii si aceste lucruri.

Cum sa cureti hornul casei, cele mai bune solutii din comert

Cum sa cureti hornul casei
Cum sa cureti hornul casei

Desigur, am mai vorbit despre cum sa cureti cosul de fum al casei tale folosind metode traditionale, insa ne-am gandit ca ar fi bine sa stii si care sunt cele mai bune solutii din comert pentru a face aceasta operatiune. Cum sa cureti hornul casei si cat de simplu este sa le folosesti.

Probabil cea mai cunoscuta metode de a te ocupa de cosul casei este buturuga pentru curatat hornul. Practic, acest lemn se va baga pe foc si in acelasi timp va curatat hornul de reziduuri de catran sau gudron. In acelasi timp, aceasta “buturuga” te va ajuta sa imbunatatesti si tirajul, scazand pericolul de incendii. Poti cumpara o buturuga pentru curatat horn de pe Emag.ro.

O alta metoda de a curata hornul casei este folosirea unei pudre speciale pentru intretinerea cosului de fum. Pudra se foloseste pentru sursele de incalzire cu peleti a caror putere este cuprinsa intre 18 si 20 kW si vei avea nevoie de o lingura de pudra pe care o pui in camera de ardere inainte de a aprinde focul. Pentru surse de caldura mai mari de 20 kW se folosesc 2 linguri de pudra.

Pentru sobele pe lemne, seminee sau gratare ori cuptoare de gradina poti folosi si pliculetele concentrate. Exista mici pliculete care au in interior un praf ce contribuie la descompunerea depunerilor de gudron si funingine de pe cosul de fum sau din interiorul camerelor de ardere. Gasesti astfel de pliculete pe Emag.ro.

Pliculetele au un gramaj care creste in functie de puterea surselor de caldura. Astfel, pentru surse de caldura a caror capacitate este de 2-6 kW se vor folosi pliculete de 5 grame, iar daca sursa de caldura are o capacitate de 7-14 kW se vor folosi pliculete de 18 grame. Pentru sursele de caldura mai mari a caror capacitate este de 18-20 kW este recomandat sa folosesti pliculete de 50 grame.

O ultima solutie pe care ti-o recomandam pentru a curata hornul case este folosirea unor peleti concentrati ce sunt facuti dintr-o rasina speciala amestecata cu bucati de lemn. Solutia vine sub forma de granule si se toarna in interiorul rezervorului de peleti, iar in timpul arderii vor emana un material activ ce ajuta la descompunerea depunerilor de funingine. Peletii concentrati se pot gasi si pe Emag.ro.