Cum sa aplici o solutie cuprica anti-inghet pentru pomi, dar mai ales ce concentratie trebuie sa aiba si pana la ce temperaturi poate fi aplicata. Iata ce trebuie sa stii pentru a ingrijii pomii fructiferi din livada ta.
Ce contine solutia cuprica anti-inghet
Pentru cei ce nu stiu, pomii fructiferi se protejeaza in caz de inghet cu o solutie cuprica ce contine carbon, azot, sulf solubil si, bineinteles, cupru metalic.
Trebuie sa mai stii faptul ca aceasta solutie este biodegradabila si ca nu va afecta in niciun fel dezvoltarea pomilor fructiferi.
Totodata, aceasta se poate folosi si impreuna cu zeama bordeleza de tip MIF, sulfatul de cupru de tip MIF, Sulfomat 80PU si polisulfura de calciu tip MIF.
Cum sa aplici o solutie cuprica anti-inghet pentru pomi
Acum ca stii mai multe despre solutia cuprica anti-inghet, ar fi bine sa stii si ce concentratie trebuie sa aiba si pana la ce temperaturi poate fi aplicata.
Solutia anti-inghet se poate cumpara de pe eMag accesand acest link.
Cand se stropesc pomii cu solutie anti-inghet. Ce concentratie trebuie sa aiba solutia si la ce temperaturi trebuie aplicata.
Cand se stropesc pomii cu solutie anti-inghet. Afla cand ar trebui sa aplici solutia pentru pomii fructiferi, dar si ce concentratie trebuie sa aiba. Iata ce trebuie sa stii!
Solutia anti-inghet te ajuta sa protejezi pomii fructiferi in “ferestrele iernii”, adica la sfarsitul iernii si inceputul primaverii. Ne referim la acele perioade cand temperaturile cresc foarte mult, insa sunt urmate de zile cu temperaturi foarte scazute.
Pomii fructiferi pot fi afectati de aceste temperaturi scazute, iar asta inseamna ca productia poate fi serios afectata in acel an. Drept urmare, mugurii trebuie protejati pentru a te asigura ca recolta nu va fi afectata.
Citeste si: Calendar stropiri pomi fructiferi. Cum sa faci tratamentele in mod corect
Solutia cu o concentratie de 5% poate fi aplicata pana la temperatura de -5 grade Celsius. Daca temperaturile scad si mai mult, o sa ai nevoie de o solutie cu o concentratie de 10% ce poate fi aplicata pana la temperatura de -10 grade Celsius.
Mai trebuie sa stii ca tratamentele se fac si in functie de perioada de vegetatie. Astfel, in perioada de repaus vegetativ solutia poate avea o concentratie de maximum 10%.
Daca faci stropirile in perioada de deschidere a mugurilor, pana la aparitia frunzelor, concentratia maxima ce se poate folosi este de 5%. Dupa inflorit, concentratia maxima a solutiei poate fi de 2%.
Dupa stropire, solutia va ramane activa timp de 7-15 zile, in functie de concentratia folosita. Mai trebuie sa stii ca cei mai sensibili pomi fructiferi sunt caisul, migdalul si piersicul, asa ca mare atentie la scaderile de temperaturi daca si tu ai astfel de pomi in livada.