Cresterea busuiocului in ghiveci. Cum sa o faci in mod corect
Cresterea busuiocului in ghiveci. Cum sa o faci in mod corect

Cresterea busuiocului in ghiveci. Cum sa o faci in mod corect


Cresterea busuiocului in ghiveci. Afla cum sa faci asta in mod corect, dar si cum sa ingrijesti planta pentru ca aceasta sa reziste pe termen lung. Ce trebuie sa stii si cum se taie corect pentru a putea creste in continuare.

Cresterea busuiocului in ghiveci. Cum sa o faci in mod corect – Cuprins:

Cresterea busuiocului in ghiveci. Cum sa ajuti planta sa reziste pe termen lung

Cresterea busuiocului in ghiveci
Cresterea busuiocului in ghiveci

Cresterea busuiocului in ghiveci. Ce trebuie sa iei in considerare daca vrei sa ai aceasta planta aromatica si ce sfaturi ne dau expertii pentru ca aceasta sa de dezvolte sanatos.

In primul rand, daca vrei sa tii ghiveciul cu busuioc afara, afla ca acesta trebuie scos doar cand pericolul de inghet a trecut pe perioada noptii si temperatura depaseste 10 grade Celsius.

De asemenea, poti pune semintele in ghiveci sau poti cumpara direct rasaduri. A doua metoda este mai simpla deoarece te poti bucura imediat de aroma busuiocului in mancaruri.

Obtinerea rasadurilor de busuioc se face foarte usor, o sa ai nevoie de o tavita alveolara in care sa pui un pamant de calitate, iar apoi va trebui sa pui semintele acolo. Dupa ce ai pus semintele, uda foarte bine pamantul si acopera tavita cu o folie alimentara pentru a mentine umiditatea.

Folia se va da la o parte timp de 2-3 ore pe zi pentru a impiedica dezvoltarea mucegaiului. Dupa aproximativ o saptamana primele plante vor incepe sa rasara, iar dupa ce acestea au crescut pot fi mutate in ghivece separate.

Nu uita de faptul ca busuiocul iubeste lumina, asa ca pune ghiveciul intr-un loc unde beneficiaza de lumina directa a soarelui. Ideal ar fi sa alegi pervazul unui geam indreptat catre Sud.

Busuioc inflorit
Busuioc inflorit

Pamantul trebuie sa fie bine drenat, asa ca asigura-te ca ghiveciul are gauri de drenaj pentru ca apa in exces sa se scurga si pentru a evita putrezirea radacinilor.

Si daca tot am vorbit de apa, trebuie sa mai stii ca busuiocul are nevoie de apa mai multa mai ales pe perioada verii, asa ca tine minte sa il uzi la timp. Inca ceva, ar fi bine sa il uzi in prima parte a zilei si sa eviti ca apa sa ajunga pe frunze, pentru a evita aparitia bolilor fungice.

Citeste si: Cum sa cultivi coriandru si care sunt pasii pe care sa ii urmezi

Poti rupe sau taia frunzele de busuioc pe toata anului, daca ghiveciul in care este plantat va fi mutat la interior pe perioada sezonului rece. Expertii recomanda sa lasam tot timpul cel putin 3 frunze pentru ca planta sa continue procesul de fotosinteza si pentru a nu se usca.

Foarte important este sa rupi florile de indata ce acestea incep sa apara. Astfel, busuiocul o sa isi foloseasca substantele nutritive pentru a dezvolta din nou frunze si nu pentru dezvoltarea semintelor.

Ca si daunatori, busuiocul poate fi afectat de afide, omizi sau melci ori limacsi. Asadar, daca observi vreo problema trebuie sa stii ca poti scapa de insecte folosind un insecticid cu sapun sau cu ulei esential de neem. Omizile sau limacsii se vor indeparta mecanic.

Si daca vrei sa ai mai multe plante aromatice pe pervazul tau, tine minte si faptulc a busuiocul se dezvolta foarte bine alaturi de oregano, patrunjel sau coriandru.