Cand se fertilizeaza hortensia si cum sa aplici ingrasamantul corect
Cand se fertilizeaza hortensia si cum sa aplici ingrasamantul corect

Cand se fertilizeaza hortensia si cum sa aplici ingrasamantul corect


Cand se fertilizeaza hortensia. Afla in ce perioada trebuie sa aplici ingrasamantul, dar si ce cantitate sa folosesti pentru a nu afecta cresterea plantelor din curtea ta. Ce trebuie sa stii si pana cand poti aplica un ingrasamant pentru hortensii.

Cand se fertilizeaza hortensia si cum sa aplici ingrasamantul corect – Cuprins:

Cand se fertilizeaza hortensia. Cum sa procedezi si ca este perioada limita de aplicare

Cand se fertilizeaza hortensia
Cand se fertilizeaza hortensia

Cand se fertilizeaza hortensia. Daca si tu ai aceasta planta in curte, atunci ar trebui sa stii cum sa o ingrijesti, dar mai ales in ce perioada sa aplici ingrasamantul. Nu de alta, dar ii poti afecta cresterea si aceasta nu va mai inflori atat de mult.

In primul rand, trebuie sa stii ca hortensia nu are nevoie de ingrasamant la plantare. De regula, pamantul in care aceasta a crescut are deja nutrientii necesari, asa ca pentru moment nu va mai fi nevoie sa o fertilizezi. Asigura-te doar ca o uzi la timp si ca mulcesi pamantul din jurul acesteia pentru a mentine umiditatea din sol.

Fertilizarea hortensiei se va face abia la un an dupa plantare, primavara. Mai exact, in momentul in care incep sa apara primele frunzulite se poate pune ingrasamantul. O a doua perioada cand trebuie sa fertilizezi hortensia este in mijlocul verii, pentru ca toate acele flori mari si frumoase consuma o multime de substante nutritive.

Expertii ne recomanda sa folosim un ingrasamant solid cu eliberare treptata care asigura nutrientii necesari (azot, fosfor, potasiu) pentru o perioada mai lunga de timp.

Este recomandat sa nu folosesti ingrasamant lichid pentru hortensii deoarece acestia vor stimula cresterea plantelor pe termen scurt, insa nu o vor sustine pe o perioada mai lunga. De asemenea, acest tip de ingrasamant va ajuta mai mult la cresterea sistemului foliar, adica a frunzelor.

Hortensie roz inflorita
Hortensie roz inflorita

Foarte important este sa respecti cantitatea de ingrasamant recomandata de producator. Aplica-l apoi in jurul pamantului de la baza plantei pe intreaga suprafata de sub frunze. Dupa aceea, uda planta foarte bine pentru ca substantele nutritive sa ajunga la nivelul radacinilor.

Nu lasa ingrasamantul sa ajunga in contact cu frunzele hortensiei pentru ca de cele mai multe ori acesta o sa provoace arsuri. Asadar, mare atentie si la acest aspect!

Cu toate ca plantele au nevoie de ingrasamant, nu este o idee buna sa aplici foarte mult, mai ales un fertilizator care contine mult azot. Daca o sa faci asta, favorizezi cresterea frunzelor in detrimentul florilor si cu siguranta nu vrei sa faci asta.

Citeste si: De ce usuca frunzele la hortensie. Cum sa ajuti planta sa isi revina

In cazul in care hortensiile tale au prea multe frunze si prea putine flori este indicat sa nu le mai fertilizezi in anul ce urmeaza. In acest mod, te asiguri ca numarul florilor o sa creasca.

Ingrasamantul nu se va mai aplica la hortensii incepand cu mijlocul lunii august, aceasta este perioada in care trebuie sa opresti fertilizarea. Va trebui sa faci asta pentru ca in caz contrar vei stimula cresterea plantei, iar aceasta va fi afectata de temperaturile care vor scadea.

Daca vrei sa folosesti un ingrasamant organic pentru plantele din curtea ta atunci iti recomandam sa folosesti compostul. Acesta reprezinta o sursa buna de nutrienti care vor ajunge la radacinile hortensiilor de fiecare data cand uzi plantele. Compostul reprezinta o alternativa la ingrasamantul solid cu eliberare treptata.