Cum sa montezi folii auto in mod legal, pentru a nu primi amenda
Cum sa montezi folii auto in mod legal, pentru a nu primi amenda

Cum sa montezi folii auto in mod legal, pentru a nu primi amenda


Cum sa montezi folii auto in mod legal. Foliile auto s-au dovedit a fi la mare cautare in ultimii ani, tot mai multi soferi declarandu-se incantati de utilitatea acestora. Pana sa iei insa decizia de a iti pune folii auto de protectie pe masina pe care o conduci, ar trebui sa stii insa ca exista si niste legi in acest sens.

Mai exact, vorbim despre niste norme pe care aceste folii trebuie sa le indeplineasca astfel incat sa nu fie incalcat Codul Rutier. Nu iti face griji insa, nu este nimic de speriat!

Este bine insa sa stii de la bun inceput ce nu trebuie sa faci atunci cand iti vei pune folii auto de protectie pe masina! Nu de alta, dar cu siguranta nu vrei sa primesti o amenda!

Cum sa montezi folii auto in mod legal, pentru a nu primi amenda – Cuprins:

Folie auto pentru geamuri. Ce avantaje ofera?

Folie auto pentru geamuri
Folie auto pentru geamuri

Subiectul acestor folii auto de protectie este unul destul de controversat in randul soferilor. In timp ce unii soferi sunt de parere ca aceste folii sunt extrem de utile, altii sustin ca sunt complet nefolositoare.

Acum, adevarul poate fi undeva la mijloc, fiecare sofer stiind ce este cel mai bine pentru el. Ce este cert insa este ca in ultimii ani am vazut tot mai des masini echipate cu asemenea folii pentru geamuri. Asadar, este un subiect de interes pentru multi soferi din tara noastra!

Daca tot am adus in discutie insa utilitatea foliilor auto pentru geamuri, haideti sa vedem pentru inceput care ar fi avantajele lor.

Citeste si: Cum sa faci o radiere auto si ce acte sunt necesare

In primul rand, cei mai multi soferi sustin ca aceste folii auto pentru geamuri se fac cu adevarat utile in timpul anotimpului cald, atunci cand temperaturile de afara urca cu mult peste limitele normale.

Motivul este unul cat se poate de simplu, unul dintre rolurile principale ale acestor folii fiind acela de a asigura o protectie impotriva razelor soarelui.

In aceste conditii, temperatura din interiorul masinii se pastreaza la un nivel confortabil pentru un timp ceva mai indelungat.

Mai mult decat atat insa, multi soferi au ajuns la concluzia ca foliile auto de protectie pot reduce si consumul de carburant al masinilor, acesta fiind cu adevarat un avantaj pentru multi conducatori auto.

Cum si unde sa montezi folii auto pentru geamuri

Folii auto omologate
Folii auto omologate

Trecand peste aceste avantaje pe care le ofera foliile auto de protectie, haideti sa aflam care sunt lucrurile la care trebuie sa fii atent atunci cand iei decizia de a le utiliza si tu.

Atentia trebuie sa fie mare pentru ca exista oricand riscul sa te pacalesti si sa folosesti niste folii neomologate.

Nu numai ca acestea nu isi vor dovedi utilitatea, dar iti vor aduce si niste amenzi pe care mai mult ca sigur ca nu ti le doresti. In plus, vei avea probleme si atunci cand vei efectua revizia tehnica periodica, ocazie cu care va fi verificata si starea foliilor auto de protectie.

In primul si primul rand, daca ai luat aceasta decizie, iti spunem ca este important sa apelezi la un service auto autorizat care sa iti monteze foliile auto de protectie.

Folii auto
Folii auto

Daca vei face acest lucru, vei primi in mod obligatoriu un certificat de conformitate. Registrul Auto Roman ne pune la dispozitie o lista intreaga de service-uri autorizate la care poti apela, toate acestea putand fi gasite foarte usor pe site-ul rarom.ro.

Certificatul de conformitate despre care aminteam in randurile anterioare trebuie sa cuprinda mai multe date esentiale, printre care tipul foliei utilizate, vehiculului, atelierul unde au fost montate si certificatul de garantie.

Citeste si: Cum sa cureti farurile matuite ale masinii. Cele mai bune solutii!

Foliile auto de protectie pot fi montate pe toate geamurile, singura exceptie fiind reprezentata de parbriz. Foliile montate pe geamurile laterale din fata si pe luneta trebuie sa asigure o vizibilitate de cel putin 70%.

De asemenea, este important ca foliile montate sa fie omologate RAR. Costul de montare a unor folii auto poate varia destul de mult, insa poti lua in calcul o cheltuiala de cel putin 300 sau 400 de lei.

In cazul in care nu sunt omologate, vei risca o amenda destul de considerabila! Mai exact, vorbim despre o amenda care poate ajunge pana la nu mai putin de 20.000 de lei. Mai mult decat atat, vei ramane si fara talon!