Rufe care nu trebuie uscate pe sarma. Cum sa procedezi in mod corect
Rufe care nu trebuie uscate pe sarma. Cum sa procedezi in mod corect

Rufe care nu trebuie uscate pe sarma. Cum sa procedezi in mod corect


Rufe care nu trebuie uscate pe sarma. Afla cum sa procedezi in mod corect pentru a nu le strica, dar si care sunt alternativele pe care le ai la indemana. Ce trebuie sa stii pentru a nu deforma rufele.

Rufe care nu trebuie uscate pe sarma. Cum sa procedezi in mod corect – Cuprins:

Rufe care nu trebuie uscate pe sarma. Cum sa le usuci si ce alternative ai

Rufe care nu trebuie uscate pe sarma
Rufe care nu trebuie uscate pe sarma

Rufe care nu trebuie uscate pe sarma. Cu toate ca rufele uscate pe sarma reprezinta o metoda des intalnita si poate cea mai utilizata, ar trebui sa stii ca anumite haine sau articole din casa ta trebuie sa evite acest lucru.

Spre exemplu, puloverele groase pot deveni foarte grele atunci cand sunt umede si le pui pe sarma pentru a se usca. Drept urmare, acestea se pot devorma, asa ca pentru a evita acest lucru este indicat sa utilizezi un uscator echipat si cu un gratar. 

Astfel, puloverele se vor usca pe o suprafata plana si isi vor mentine forma. Daca vrei sa grabesti acest proces, iti recomandam sa storci puloverul invelit intr-un prosop uscat, pentru a scapa de excesul de apa.

Nici articolele vestimentare umplute cu puf precum gecile sau vestele nu trebuie puse pe sarma pentru a se usca. Metoda corecta este sa le pui intr-un uscator de rufe, impreuna cu cateva bile speciale pentru uscarea si catifelarea rufelor. Poti cumpara aceste bile de pe Emag.

Husele pentru perne nu se usuca pe sarma, deoarece acestea se pot micora si atunci nu se vor mai potrivi. Expertii ne sfatuiesc sa le punem cat inca sunt umede si abia apoi sa le punem la uscat intr-un loc unde exista o buna circulatie a aerului.

Blugi la uscat
Blugi la uscat

Probabil stiai acest lucru, dar iti mai spunem ca blugii se usuca cel mai bine la uscatorul de rufe. Daca o sa ii pui pe sarma, acestia o sa devina aspri la atingere si se pot micsora.

Cu toate ca uscarea hainelor pe sarma aduce si economii la factura de energie electrica, ar trebui sa iei in considerare si poluarea sau alergenii. Daca locuiesti intr-un oras aglomerat, ar trebui sa sti ca hainele absorb mirosurile provenite de la esapamentul masinilor, dar se pot umple si de praf.

Citeste si: Curatare masina de spalat rufe cu otet. Cum sa o faci in mod corect fara sa afectezi garniturile

Mai mult, ia in considerare faptul ca particulele de polen sau mucegai pot ajunge pe haine, asa ca daca ai alergii acest lucru te poate afecta destul de mult. Cei cu sistemul imunitar slabit pot avea de suferit.

Desigur, trebuie sa mentionam si petele rezultate de la gainatul pasarilor sau cele de la insecte. Aceste accidente se pot intampla si asta inseamna ca rufele vor trebui spalate din nou.

Totodata, rufele au nevoie de soare pentru a se usca, iar in zilele cu vant puternic sau nor aceasta operatiune poate fi ingreunata. Nu mai spunem de praful adus de vant care poate imbacsi hainele proaspat spalate.

Si daca tot am adus vorba de soare, ar trebui sa stii ca lumina acestuia poate decolora hainele in timp. Orice haina de culoare inchisa nu ar trebui uscata la soare daca vrei sa o protejezi impotriva razelor UV.