De ce se pun boabe de porumb la varza murata. Cum sa le folosesti si la ce sunt utile
De ce se pun boabe de porumb la varza murata. Cum sa le folosesti si la ce sunt utile

De ce se pun boabe de porumb la varza murata. Cum sa le folosesti si la ce sunt utile


De ce se pun boabe de porumb la varza murata. Afla cum sa le folosesti, dar mai ales care este rolul acestora. La ce ajuta si cand se pun boabele de porumb in varza. Ce trebuie sa stii.

De ce se pun boabe de porumb la varza murata. Cum sa le folosesti si la ce sunt utile – Cuprins:

De ce se pun boabe de porumb la varza murata. Cum sa le folosesti si care este rolul acestora

De ce se pun boabe de porumb la varza murata
De ce se pun boabe de porumb la varza murata

De ce se pun boabe de porumb la varza murata. Daca si tu te pregatesti sa pui varza la murat, atunci ar trebui sa stii ca exista anumite secrete pentru a obtine cele mai bune rezultate. Pe langa gust, vorbim si de aspect.

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este sa cumperi varza de calitate, asadar asigura-te ca aceasta este ferma la atingere. Capatanile trebuie sa fie tari, sa nu prezinta urme de mucegai, sa nu fie crapate si sa nu prezinte urma de lovituri.

Urmatorul lucru la care trebuie sa acorzi atentie este curatarea butoiului. Daca nu faci asta cum trebuie, atunci varza va face floare sau se va inmuia. Curata butoiul foarte bine cu apa calda si detergent lichid de vase, iar apoi clateste-l pentru a indeparta orice reziduuri de detergent.

Daca butoiul este nou si are acel miros pregnant de plastic, atunci iti recomandam sa faci o pasta din bicarbonat de sodiu si apa, pe care o aplici in interiorul acestuia. Lasa pasta sa actioneze timp de aproximativ o ora, iar apoi cu ajutorul unei perii si a apei calde indeparteaza pasta. Clateste bine de tot la final!

Capatani de varza
Capatani de varza

In retetele vechi, boabele de porumb de folosesc pentru a da culoare capatanilor de varza. Cu ajutorul acestora, varza murata se va prinde o culoare galbena. Asigura-te totusi ca le speli foarte bine inainte de a le pune in butoiul cu varza. Boabele se pun in butoi ca orice alt condiment, asa ca pune-le printre capatanile de varza.

Alternativ, poti folosi un stiulete intreg de porumb, insa spala-l foarte bine inainte de a il pune in butoi. Pe langa asta, mai poti adauga si cateva felii de gutuie, care au acelasi rol, de a ingalbeni varza murata.

Citeste si: Cum sa procedezi daca varza murata a facut floare. Sfaturi utile!

Nu uita de hrean, deoarece este un ingredient foarte important! Aceasta radacina are rol antibacterian si antifungic, iar pe langa asta va mentine varza murata crocanta. Cu totii vrem ca varza sa aiba o textura ferma chiar si atunci cand a stat la murat pentru mai mult timp.

Mai poti adauga in butoiul cu varza si foi de dafin, bete de marar uscat si boabe de piper. Astfel, te asiguri ca varza nu va dezvolta bacterii si ca va avea o textura ferma pe toata durata sezonului rece.

La final, iti mai spunem cate ceva si despre sare. Sub nicio forma nu folosi sare iodata de bucatarie, deoarece varza se va inmuia. Este indicat sa folosesti doar sare grunjoasa, deoarece sarea de masa contine iod si alti aditivi care pot stopa dezvoltarea bacteriilor. Ca si cantitate, iti recomandam sa folosesti 50 de grame de sare la litrul de apa.