Curatare filtre hota cu bicarbonat de sodiu. Afla cum sa folosesti bicabonatul in mod corect, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a curata filtrele de urmele de grasime. Iata ce trebuie sa stii si tu!
De ce trebuie sa cureti hota si cat de des sa o faci
Daca si tu ai o hota deasupra aragazului, atunci ar trebui sa stii cat de des trebuie curatata pentru ca aceasata sa functioneze in mod corect. Totul despre curatare filtre hota cu bicarbonat de sodiu.
Pentru cei ce nu stiu, hota este responsabila cu absorbirea aburilor proveniti de la mancarea gatita pe aragaz sau plita electrica. Asta inseamna ca hota va capta praful, dar in acelasi timp si grasimea sau mirosurile provenite de la mancare.
In cazul in care nu o cureti la timp, hota va deveni un adevarat pericol pentru casa ta, pentru ca acumularea de grasime poate duce la aparitia unui incendiu. Asadar, asigura-te ca o sa cureti hota in mod constant.
Daca obisnuiesti sa gatesti in mod frecvent, atunci hota si filtrele trebuie curatate cel putin o data pe luna. Atunci cand observi un strat de grasime depus pe aceasta, este semnul ca e nevoie de o curatare.
Curatare filtre hota cu bicarbonat. Cum sa faci asta si ce pasi sa urmezi
Curatare filtre hota cu bicarbonat. Daca si tu vrei sa cureti hota din bucataria ta, afla ca aceasta este compusa din carcasa, filtru si accesorii, spre exemplu paletele ventilatorului.
Carcasa hotei se curata extrem de usor si o sa ai nevoie de putina apa calda, in care pui cateva picaturi de detergent lichid de vase. Astfel, te asiguri ca o sa cureti urmele de grasime eficient si nu o sa ramana urme. Folosind o laveta umeda, curata suprafa exterioara a hotei, iar la final, sterge cu o laveta curata si cu o carpa uscata.
Dupa aceea, urmeaza filtrele hotei, adica ce e mai important pentru ca acestea se murdaresc cel mai des. Filtrele se scot din hota urmand instructiunile producatorului, iar apoi se vor lasa la inmuiat intr-o solutie din apa fierbinte si cateva linguri cu bicarbonat de sodiu.
Citeste si: Cum sa cureti peretii de grasime si care sunt cele mai bune solutii
In cazul in care nu ai cum sa pui filtrele intr-o solutie, atunci poti face o solutie din 500 ml de apa si 2-3 linguri cu bicarbonat de sodiu, pe care o pulverizezi pe acestea si o lasi sa actioneze timp de 10-15 minute. Daca vrei sa faci solutia mai eficienta, adauga si cateva picaturi cu detergent lichid de vase.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, freaca filtrele folosind un burete si clateste-le apoi foarte bine folosind apa calda pentru a indeparta urmele de grasime.
La final, iti recomandam sa cureti si paletele ventilatorului folosind apa calda si cateva picaturi de detergent lichid de vase sau apa calda cu 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu. Pulverizeaza solutia pe acestea, iar apoi sterge-le cu o laveta umeda pentru a le curata foarte bine.