Cum sa procedezi daca varza murata a facut floare. Sfaturi utile!
Cum sa procedezi daca varza murata a facut floare. Sfaturi utile!

Cum sa procedezi daca varza murata a facut floare. Sfaturi utile!


Varza murata a facut floare. Afla cum sa procedezi si ce ar trebui sa faci pentru a te asigura ca varza pe care ai pus-o la murat nu se va strica. Care sunt cele mai bune remedii si cum sa o indepartezi.

Cum sa procedezi daca varza murata a facut floare. Sfaturi utile! – Cuprins:

Varza murata a facut floare. Cum sa o indepartezi, remedii

Varza murata a facut floare
Varza murata a facut floare

Daca si varza ta murata a facut floare, afla ca nu este vina ta, iar acest fenomen este destul de des intalnit in timpul fermentarii.

Totusi, in cazul in care ai observat acest aspect, ar trebui sa iei rapid masuri pentru ca varza sa nu se strice. In primul rand, mentionam faptul ca butoiul cu varza trebuie tinut in beci sau intr-o alta incapere unde temperatura maxima nu depaseste valoarea de 10 grade Celsius.

Totodata, pentru ca varza sa nu faca floare poti apela la doua solutii. Poti folosi cateva pastile de aspirina, pe care sa le pisezi si sa le adaugi in butoi sau adaugi cateva radacini de hrean. Daca alegi cea de-a doua varianta, asigura-te ca o sa cureti foarte bine radacinile de hrean, iar apoi ie tai in bucati mai mici pe care sa le distribui in tot butoiul.

Nu uita nici de pritocirea verzei murate! Daca nu stii ce inseamna, afla ca este o operatiune ce consta in a scoate saramura de la varza murata si a o pune la loc, pentru ca sarea ce se depune pe fundul butoiului sa se dizolve in totalitate.

Butoi cu varza
Butoi cu varza

Practic, va fi nevoie sa pui zeama de varza in galeti, cu ajutorul unui furtun si apoi sa o torni la loc. In acest fel, vei grabi dizolvarea stratului de sare de pe fundul butoiului.

Desigur, pritocirea se poate face si cu ajutorul unui furtun destul de lung cat sa ajunga pana pe fundul butoiului. Apoi, va trebui sa sufli aer cu putere.

De asemenea, asigura-te ca saramura acopera varza in totalitate, asa ca lichidul trebuie sa fie aproximativ 10 cm peste aceasta.

Citeste si: Cum sa pui varza la murat, aceasta este reteta traditionala!

Pritocirea trebuie facuta timp de 2 saptamani, din 3 in 3 zile. In acest fel, te asiguri ca este aerisita corespunzator, dar mai ales te asiguri ca varza murata nu a facut floare.

Ar mai trebui sa iti spunem si faptul ca atunci cand pui varza murata, butoiul pe care il folosesti trebuie sa fie foarte bine curatat. In caz contrar, microbii vor favoriza aparitia mucegaiului, adica acea floare care se formeaza la suprafata.

Pentru a curata butoiul foarte bine poti folosi apa fierbinte in care ai pus un plic de bicarbonat de sodiu. Apoi, clateste-l foarte bine si in acest fel te asiguri ca totul este curat!