Cum sa tratezi caderea frunzelor la trandafirul japonez. Cauze si tratamente
Cum sa tratezi caderea frunzelor la trandafirul japonez. Cauze si tratamente

Cum sa tratezi caderea frunzelor la trandafirul japonez. Cauze si tratamente


Caderea frunzelor la trandafirul japonez. Cum sa tratezi aceasta problema, dar mai ales care sunt cauzele. Iata ce trebuie sa stii, cum sa iti ingrijesti plantele, dar si ce tratament trebuie sa aplici.

Cum sa tratezi caderea frunzelor la trandafirul japonez. Cauze si tratamente – Cuprins:

Caderea frunzelor la trandafirul japonez. Cum sa o tratezi

Caderea frunzelor la trandafirul japonez
Caderea frunzelor la trandafirul japonez

Caderea fruzelor la trandafirul japonez este o problema des intalnita, asa ca nu ar trebui sa te sperii, ci ar trebui sa intelegi intai care sunt cauzele.

In primul rand, trebuie sa stii ca trandafirul japonez isi poate pierde frunzele insa acest fenomen este normal si se intampla atunci cand planta este in perioada de repaus vegetativ.

Problema apare atunci cand trandafirul japonez se afla in perioada de vegetatie sau de crestere. Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este diferenta de termperatura. Pentru ca vorbim despre o planta tropicala, trandafirul japonez nu rezista la frig si este foarte sensibil la schimbarile de mediu.

In cazul in care temperaturile au scazut peste masura sau planta a fost mutata intr-un alt loc, acest lucru poate avea ca rezultat caderea frunzelor la trandafirul japonez.

Citeste si: Cum sa ingrijesti un trandafir japonez sau chinezesc

De asemenea, frunzele trandafirului japonez (Hibiscus rosa-sinensis) pot cadea si atunci cand muti planta afara primavara. Diferenta de temperatura este un soc pentru planta, asa ca frunzele vor cadea.

Totodata, frunzele trandafirului pot sa cada si atunci cand planta este transplantata intr-un ghiveci mai mare. Totusi, vestea buna este ca trandafirul o sa isi revina destul de repede, dupa ce se va adapta la noul mediu.

Problemele apar atunci cand nu au avut loc schimbari de mediu. Caderea frunzelor la trandafirul japonez se poate intampla daca planta nu a primit destula apa.

Bineinteles, frunzele pot cadea si daca ai folosit o cantitate prea mare de apa pentru a il uda. Mai mult, daca exista un drenaj prost al ghiveciului, frunzele pot cadea.

In perioadele cu temperaturi ridicate este necesar sa uzi planta mai des, insa daca drenajul ghiveciului este prost, radacinile trandafirului pot putrezi. Tocmai de aceea, trebuie sa verifici in mod constant ghiveciul, pentru a te asigura ca excesul de apa este eliminat.

Boli si daunatori la trandafirul japonez

Afide trandafir japonez
Afide trandafir japonez

Trandafirul japonez poate fi afectat si de boli sau danatori. In primul rand, vorbim despre afide. Aceste insecte de dimensiuni foarte mici se hranesc cu seva frunzelor, asa ca frunzele se vor usca si vor cadea. Asadar, caderea frunzelor la trandafirul japonez poate avea si alte cauze.

Si musculita alba este atrasa de trandafirul japonez, asa ca daca observi prezenta acesteia ar trebui sa aplici un tratament imediat.

Pentru a combate afidele si musculita alba va fi necesar un tratament cu unul din aceste profuse: Fastac 10 EC, Decis Mega, Karate Zeon sau Mospilan.

La capitolul boli, ar trebui sa stii ca trandafirul japonez poate fi afectat de fainare. Vorbim despre acea pasla de culoare alba care apare la nivelul frunzelor. Drept urmare, frunzele se deformeaza, iar apoi se vor usca.

In acest caz, va fi necesar sa aplici un tratament cu un fungicid, pentru ca vorbim despre o ciuperca ce ataca planta. Este recomandat sa aplici un tratament cu Thiovit Jet, Topas sau Mirage 45 EC.

Nu uita nici de fertilizarea plantelor. Poti cumpara un ingrasamant pentru trandafirul japonez din magazinele de specialitate, iar fertilizarea trebuie facuta mai ales in perioada in care planta infloreste.