Cum sa folosesti corect balsamul de rufe. Ce cantitate pui?
Cum sa folosesti corect balsamul de rufe. Ce cantitate pui?

Cum sa folosesti corect balsamul de rufe. Ce cantitate sa pui?


Cum sa folosesti corect balsamul de rufe si ce cantitate trebuie sa utilizezi. Balsamul de rufe are menirea de a imbraca hainele intr-o pelicula extrem de fina. La randul ei, aceasta relaxeaza tesatura, fibrele acesteia si previne sau reduce formarea electricitatii statitice, usurand si calcarea rufelor.

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le facem cand folosim balsam de rufe la masina este sa adaugam o cantitate mult prea mare. In acest caz, este important sa stii ca se impiedica, de cele mai multe ori, clatirea completa a hainelor, la finalul ciclului de spalare.

Cum sa folosesti corect balsamul de rufe. Ce cantitate sa pui? – Cuprins:

Cum sa folosesti corect balsamul de rufe

Cum sa folosesti balsamul de rufe
Cum sa folosesti balsamul de rufe

Trebuie sa iti mai spun ca, desi ne imbie cu un parfum deosebit, balsamul nu se foloseste pe toate tipurile de tesatura. Si, desi poate ca iti place ca prosoapele de baie sa miroasa a balsam, daca le speli cu acest produs, ele nu vor mai absorbi apa la fel de bine ca inainte. In plus, articolele vestimentare din spandex, microfibre sau elastan se deterioreaza mai repede daca sunt spalate cu balsam.

Asa cum am spus, balsamul are rolul de a proteja fibrele tesaturii care se deterioreaza prin frecare, atat in cadrul procesului de spalare, cat si in cadrul celui de clatire. Hainele spalate cu balsam sunt mai moi la atingere si se usuca mai repede. In plus, miros mai bine decat cele spalate doar cu detergent.

Este foarte important sa alegi un balsam de rufe de o calitate superioara, care sa aiba un miros placut si persistent si care sa pastreze tesaturile catifelate cat mai mult timp. E drept, un astfel de produs este ceva mai scump, insa este si foarte concentrat si din acest motiv vei folosi o doza mica in masina de spalat.

Ce cantitate de balsam sa pui cand speli rufele

Cantitatea de balsam pentru rufe
Cantitatea de balsam pentru rufe

Daca vrei sa te bucuri de haine moi si cu miros placut, atunci este esential sa respecti cateva recomandari in ceea ce priveste utilizarea balsamului. Prima dintre ele ar fi sa folosesti mereu capacul recipientului sau orice alt recipient de dozare pe care ti-l ofera producatorul. Balsamul trebuie turnat in compartimentul destinat al masinii de spalat.

Trebuie sa stii ca la 4 kg de rufe nu ai nevoie de mai mult de 35 ml de balsam, iar cantitatea pe care o adaugi in masina de spalat depinde, ai ghicit, de numarul kilogramelor de haine pe care le pui in masina.

Asigura-te ca hainele pe care le vei spala sunt ingrijite corespunzator. Nu le pune cu tot cu pete in masina de spalat. Am tot vorbit despre pete si ti-am spus ca este important ca acestea sa fie indepartate inainte ca rufele sa fie puse in masina de spalat.

Mai toti specialistii sunt de acord ca balsamul trebuie adaugat la inceputul ciclului de spalare, astfel incat sa infuzeze mai bine materialul.

Citeste si: Cum sa faci un detergent natural de rufe

Trebuie sa mai stii ca balsamul de rufe este un produs realizat dintr-un amestec de compusi chimici, multi dintre ei cu potential toxic destul de mare. Din acest motiv este contraindicat sa il folosesti la hainele sau asternuturile bebelusilor si ale copiilor, in general.

Unele gospodine spun chiar ca este mai bine sa fie utilizat o data la 2-3 spalari, deci nu la fiecare spalare, pentru a-i limita efectele negative. In plus, poti diminua doza de balsam pe care o adaugi in masina de spalat. Trebuie sa mai stii ca balsamul de rufe poate produce alergii si ar trebui testat inainte de utilizare, diferite afectiuni ale pielii si, daca mirosul este unul puternic sau pe care nu il tolerezi foarte bine, poate produce dureri de cap si chiar migrene.

Alte gospodine spun ca desi efectul nu este similar in totalitate, otetul alb are si el proprietatea de a inmuia si a catifela hainele si poate fi turnat, nu mai mult de o cana, la fiecare spalare, in masina de spalat rufe.

Daca aceasta varianta nu iti face cu ochiul, poti opta pentru o alta reteta de balsam de rufe natural. La o masina de rufe trebuie sa adaugi 30 de grame de bicarbonat de sodiu alimentar si alte 25-30 de picaturi de ulei esential… desigur, aroma o alegi in functie de preferintele tale.

Poti utiliza, la fel ca in cazul detergentului, o varianta ceva mai prietenoasa cu pielea, cea pentru copii sau chiar un balsam de rufe din magazinele naturiste, insa cel mai probabil acesta este obtinut din ingredientele pe care ti le-am spus mai sus.