Fructe de mare: reteta de creveti prajiti in unt si usturoi
Fructe de mare: reteta de creveti prajiti in unt si usturoi

Fructe de mare: reteta de creveti prajiti in unt si usturoi


Daca iti plac fructele de mare, avem o reteta extrem de buna de creveti prajiti in unt si usturoi, dupa care pur si simplu te vei linge pe degete. Recomandam si un pahar de vin alb, pentru ca intreaga experienta sa fie memorabila. Mai intai, recomandam sa cumparati creveti proaspeti, insa daca nu aveti acces si nu gasiti nu este absolut nicio problema pentru ca puteti folosi si creveti congelati.

Fructe de mare: reteta de creveti prajiti in unt si usturoi – Cuprins:
Fructe de mare: reteta de creveti prajiti in unt si usturoi
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1-2
Ingrediente
Ingrediente creveti prajiti in unt si usturoi
  • 225 gr creveti
  • 10 ml ulei de masline
  • 10 gr unt
  • 6 buc. catei de usturoi
  • 50 ml vin alb sec sau suc de portocale
  • sare
  • piper verde
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • paprika iute (dupa gust)
  • patrunjel
  • busuioc

Cum sa prepari creveti prajiti in unt si usturoi

Creveti prajiti in unt si usturoi
Creveti prajiti in unt si usturoi

Haideti sa vedem cum trebuie decorticati, curatati de cochilie sau invelisul tare. De asemenea, si capul acestora trebuie inlaturat. Intestinul se scoate si el, exact ca in fotografii. Dupa ce ati terminat de curatat, crevetii se clatesc foarte bine in apa rece si apoi se pun pe un prosop de hartie pentru a se usca.

Cateii de usturoi se curata si se taie marunt. Dupa aceea, puneti o tigaie la foc mediu, in care adaugati uleiul de masline si untul. Dupa ce untul s-a topit, adaugati trei catei de usturoi, insa aveti grija sa nu il rumeniti foarte tare, pentru ca va avea gust amar.

Adaugati crevetii, sarea, piperul si amestecati bine. Daca folositi creveti congelati, ii puteti pune ca atare in tigaie sau ii lasati sa se decongeleze si ii scurgeti. Adaugati vinul alb peste creveti si lasati-i pe foc timp de 2-3 minute.

De asemenea, va trebuie sa intoarceti crevetii si pe partea cealalta, pentru a fi siguri ca se gatesc uniform. In caz ca nu vreti sa folositi vin alb, puteti inlocui cu suc de portocale.

Citeste si: Cum sa condimentezi pestele si care sunt secretele din Delta Dunarii

Atunci cand crevetii sunt aproape gata, tocati si adaugati patrunjelul, busuiocul, dar si cei trei catei de usturoi care v-au mai ramas. Lasati totul pe foc timp de un minut si adaugati sare si piper dupa gust.

Crevetii se servesc imediat, cat sunt fierbinti. Daca vreti mai mult, puteti servi crevetii alaturi de paste, pe care le adaugati in tigaie la final, odata cu verdeturile. Amestecati foarte bine pana ce pastele iau din sosul crevetilor.

In caz ca vreti sa evitati pastele, recomandam un orez cu legume, piure de cartofi dulci sau pastarnac, ori cous-cous. Dupa cum vedeti, este o reteta care se pregateste extrem de repede si de usor, iar crevetii reprezinta o masa usoara, ce iti furnizeaza nutrientii necesari pentru a avea energie intreaga zi.

De asemenea, crevetii contin grasimi saturate in cantitati mici si nu contribuie la cresterea nivelului de colesterol din sange. Mai mult, acestia sunt bogati in seleniu, un element anticancerigen care inhiba dezvoltarea celulelor cancerigene.